EM håndbold

EM bliver udvidet - ekspert er bekymret for niveauet

Ved næste EM bliver der deltagelse af 24 nationer. Ekspert er bekymret for, om niveauet kan holde til det.

EM 2018 gik søndag aften på held, da Spanien kunne løfte det synlige bevis på finalesejren over Sverige i en konfettiregn af guld i Arena Zagreb.

Om to år går det så løs igen. Og her skal publikum, spillere og TV-seere for første gang være vidne til et EM i håndbold med 24 deltagende nationer mod de 16, der har kæmpet om guldet i år.

Og ifølge TV 2 SPORT's håndboldekspert, så er det ikke sikkert, at der findes yderligere otte nationer, der har niveau og format til at være med ved EM

- Jeg synes, det er lige voldsomt nok. Jeg er ikke sikker på, at der er otte hold, der er gode nok til at være med, lyder Peter Bruun Jørgensens vurdering af det nye EM-format.

- Det er jo næsten alle andre håndboldnationer i Europa. I år mangler Rusland, som godt kan være med. Så tror jeg Portugal kan blive spændende i fremtiden og Schweiz med Andy Smith, men 20 hold havde nok været bedre end 24.

Men den kritik er præsidenten for det europæiske håndbold forbund, Michael Wiederer, ikke enig i.

- Jeg er sikker på, at det næste EM bliver en stor succes, og at europæisk håndbold har niveauet til at have et mesterskab med 24 nationer.

- Her i Kroatien har man set, at topniveauet i europæisk håndbold er stigenede, der er flere hold, der er blevet en del af toppen, lyder det fra Michael Wiederer til EHF's egen hjemmeside.

- Pas på spillerne

Men det er ikke kun et mulig fald i niveauet ved EM, der bekymrer Peter Bruun Jørgensen.

Han er nervøs for, om spillerne kan holde til den ekstra belastning, hvis der bliver flere kampe.

- Det er problematisk, hvis der bliver flere kampe for spillerne, som i forvejen er hårdt belastet i klubberne med Champions League og ligahåndbold.

- Vi har jo set flere skader ved denne slutrunde, og der har også inden turneringen været mange afbud. Jeg håber, man husker at tænke på spillerne, lyder Peter Bruun Jørgensens bøn til DHF.

Det næste EM finder sted i 2020, hvor Sverige, Norge og Østrig deler værtsskabet.