Håndbold

Tidligere landsholdsspiller stopper karrieren

Torsten Laen er lige nu i gang med sin sidste sæson som håndboldspiller. Han stopper nemlig efter denne sæson.

Torsten Laen kan snart kigge tilbage på en håndboldkarriere, som har varet i mere end 20 år.

Når GOG-spilleren i juni lægger sko og harpiks på hylden for at holde ferie, er der tale om en permanent løsning for 38-årige Torsten Laen, som har besluttet sig for at indstille karrieren for at hellige sig nye projekter.

- Det er jo lidt specielt. Jeg er opfostret med mange gode år i Gudmehallen, og jeg har vundet mange titler. Min identitet er selvfølgelig forbundet med at være ’håndboldspilleren Torsten’, men alting har en ende, og det er det rigtige tidspunkt nu at sige tak for denne gang, og lægge håndboldskoene på hylden, siger Torsten Laen til klubbens hjemmeside.

- Jeg har fået mange, mange store oplevelser med håndbolden, siden jeg for 21 år siden skrev under på min første kontrakt med GOG. Det er helt perfekt, at jeg kan slutte cirklen her i klubben, hvor jeg har fået så meget.

I begyndelsen af dette årtusinde indløste han sammen med holdkammeraterne i GOG tre mesterskaber og tre pokaltriumfer, før han skiftede til Ciudad Real i Spanien. Her var han en del af Europas absolut stærkeste klubhold i to sæsoner, hvor han på et hold af lutter verdensstjerner blandt mange andre titler vandt Champions League to gange.

Efter Ciudad Real skiftede Laen i 2009 til Füchse Berlin. Her gik holdet i løbet af fire sæsoner fra at være en del af midterfeltet i Bundesligaen til at spille i toppen af rækken. Efter opholdet i den tyske hovedstad vendte den stærke stregspiller atter tilbage til Danmark, hvor KIF Kolding København var mellemstationen, inden Laen i sommeren 2016 for anden gang i karrieren skrev under på en kontrakt med GOG.

Ved siden af klubhåndbolden har Torsten Laen spillet 152 kampe i rødt og hvidt, og med 257 scoringer havde han også en del af æren for EM-bronzemedaljerne i 2002 og 2004. Han debuterede i 1999 på landsholdet.