Håndbold

Dansk toptræner bliver ny schweizisk landstræner

Fra februar skal Martin Fruelund Albertsen ved siden af trænerrollen i tyske Bietigheim også besidde posten som landstræner for Schweiz.

Martin Fruelund Albertsen får snart endnu en trænertitel på CV'et.

Fra den 1. februar kan den danske træner også kalde sig landstræner for det schweiziske kvindelandshold i håndbold.

Albertsen har indgået en aftale med det schweiziske håndboldforbund, der løber frem til sommeren 2019.

- Det er en drengedrøm for mig, der er gået i opfyldelse. Som træner er det det ultimative at få lov til at prøve at være landstræner. Da de henvendte sig, var jeg ikke i tvivl om, at jeg meget gerne ville prøve det af, siger Martin Fruelund Albertsen til TV 2 SPORT.

To arbejdspladser

Siden 2014 har danskeren fungeret som cheftræner i den tyske Bundesligaklub SG Bietigheim, hvor blandt andre den danske landsholdsspiller Fie Woller spiller.

Derfor kommer 43-årige Albertsen til at besidde to trænerjobs det næste halvandet år, hvor han både skal være klub- og landstræner.

- Jeg tror sagtens, man kan dobbeltjobbe i en periode. Specielt når det går godt, og det gør det i øjeblikket for mig i Bietigheim, så tror jeg, at det er lidt nemmere, siger Albertsen, der førte Bietigheim til mesterskabstitlen i 2017.

Og faktisk tror han, at det kan være en fordel at have en træner, der både fungerer i rollen som klub- og landstræner.

- Jeg tror, det er en vigtig faktor, at man som træner holder sig i gang i de lange slutrundeperioder, og at man som landstræner også er klubmæssigt i gang på topniveau, siger Martin Fruelund Albertsen.

Store ambitioner med landsholdet

Det schweiziske landshold har aldrig deltaget ved en håndboldslutrunde på kvindesiden. Men det vil den danske træner forsøge at ændre på.

- Ambitionen er at prøve at få Schweiz med til en slutrunde. Landet har en stor talentmasse, så det bliver perfekt at få lov til at arbejde med de gode spillere dernede, siger han.

Inden Martin Fruelund Albertsen drog på trænereventyr i det sydlige Tyskland, var han træner i den danske dameliga, hvor han blandt andet stod i spidsen for Viborg HK fra 2011 til 2013.