Håndbold

Svalastog ville gerne fortsætte: - Det gør ondt i hjertet

Louise Svalastog Spellerberg får ikke forlænget sin kontrakt i København Håndbold, og det gør den tidligere landsholdsspiller ked af det.

Efter indeværende sæson er den 35-årige håndboldspiller Louise Svalastog Spellerberg færdig i København Håndbold.

Klubben er nemlig ikke interesseret i at forlænge kontrakten med den tidligere landsholdsstreg. Og det ærgrer hovedpersonen selv.

- Det er ikke en beslutning, jeg har taget. Det er en beslutning, klubben har taget. Og det er jeg selvfølgelig rigtig ked af.

- Det er jo gamet, kan man sige. Men det gør ondt i hjertet. Jeg har været i klubben i fire ud af fem år og har været med til at bygge den op. Så det er klart, at det går lidt i hjertet på mig, siger Louise Svalastog til TV 2 SPORT.

Den 24. marts 2017 blev Louise Svalastog Spellerberg ramt af en bold i hovedet i en kamp. Det endte med at koste hende syv måneders pause med en hjernerystelse. 

I slutningen af 2017 vendte hun tilbage til klubben. Til en ubehagelig besked.

- Jeg var jo sygemeldt på grund af min hjernerystelse, så jeg fik faktisk meddelelsen den dag, jeg kom tilbage. At det faldt sammen var jo lidt tragikomisk, kan man sige. Og lidt hårdt at sluge.

- Man ønsker jo altid, at man selv tager beslutningen. Eller i hvert fald er inde over. Det er klart, at der kommer en vis skuffelse, og at man bliver ked af det, når man ikke føler, at folk har lyst til at beholde én. Om det er min alder, eller hvad det er, det må klubben jo svare på.

- Man kan jo altid blive ked af det. Det har jeg også fortalt klubben, at jeg har været. Men jeg har ingen interesse i at bære nag. Nu vil jeg bare prøve at få det bedste ud af min sidste tid her i klubben. Det er deres valg, og det skal man have respekt for, siger hun.

Derfor siger København farvel til Svalastog

I København Håndbold forstår man udmærket, at det er en svær situation for Louise Svalastog. Og ifølge klubbens administrerende direktør har det også været svært for klubben.

- Det er aldrig sjovt at skulle fortælle nogen, at de ikke skal være en del af de fremtidige planer. Gennem de sidste fem år har vi arbejdet stenhårdt på at nå dertil, hvor vi er i dag. Og der er ingen tvivl om, at Louise har været en stor del af det. Men med en ny 2021-plan, der hedder Champions League Final Four i 2021, der valgte vi, at der skulle en anden brik ind på den stregposition, siger Janni Møller Thomsen til TV 2 SPORT.

København-direktøren fortæller, at man har I sinde at hjælpe klubikonet videre i karrieren, hvis hun er interesseret i det. Og selvom Svalastog er følelsesmæssigt berørt over situationen, så mener klubben ikke, at den kunne have handlet anderledes.

Har I håndteret situationen på den rigtige måde?

- Jeg tror ikke, der findes nogen god måde at fortælle sådan en nyhed på. Uanset hvor blidt man gør det, så kan man ikke undgå at gøre folk kede af det. Louise og jeg har fået en rigtig god snak efterfølgende, og jeg føler, vi har en god fælles forståelse af, at det nu handler om at få byttet sølvmedaljen ud med guld til sommer, siger Janni Møller Thomsen

Svalastogs fremtid

Louise Svalastog har været i København Håndbold siden 2014, og i sidste sæson var hun med til at vinde sølvmedaljer i klubben. Men efter denne sæson er det altså slut.

Nu er det store spørgsmål så, hvad den rutinerede håndboldspiller skal lave efter sommerpausen. Det ved hun ikke selv endnu, men hun håber, det fortsat bliver i håndboldverdenen. Med eller uden harpiks på hænderne.

- Nu prøver jeg faktisk at se fremad og se på nogle nye muligheder. Lige nu er det hele meget åbent.

- Jeg elsker den her sport, og jeg håber da også, jeg skal blive i sporten på en eller anden måde – på eller udenfor banen, siger Louise Svalastog Spellerberg.