TTH vandt pokalkamp i sidste sekund - her er fem af de vildeste afgørelser

Dramatiske afslutninger på danske håndboldkampe har ikke været en mangelvare de senere år.

Jublen var øredøvende i Holstebro, da Final4-værterne fra TTH spillede sig i pokalfinalen i sidste øjeblik af det dramatiske opgør mod Ribe-Esbjerg.

Nu venter de formstærke fynboer fra GOG i søndagens pokalfinale.

Som optakt tager vi et tilbageblik på fem af de mest dramatiske afgørelser i sidste øjeblik af vigtige opgør i dansk håndbold.

TTH scorer fra midten og er finaleklar i sidste sekund

Efter et vildt comeback mod Final4-værterne og en udligning kort før tid troede Ribe-Esbjerg-spillerne, at de havde chancen for at nå årets pokalfinale. Men på under otte sekunder formåede TTH-holdet at få kuglen ud af eget net og op i det modsatte. Vignir Svarvarsson sørgede med en iskold, islandsk hånd fra midten for, at jublen kunne bryde løs i Holstebro.

Team Esbjerg vinder første DM efter straffekastskonkurrence

I 2016 skulle kvindernes DM-finale afgøres efter straffekastskonkurrence. FC Midtjylland og Team Esbjerg havde lavet 37 mål hver efter to gange 60 minutters håndbold. Og så stod Estevana Polman med afgørelsen i hænderne fra de 7 meter. Hollænderen svigtede ikke, og Esbjerg-mandskabet tog sit første danmarksmesterskab.

Træner river egen trøje i stykker efter nedrykning

Det så svært ud for Tønder, der skulle slå Nordsjælland Håndbold med fire mål for i 2016 at rykke op i landets bedste håndboldrække. Med 13 sekunder tilbage var bolden på nordsjællandske hænder, men to forfærdelige beslutninger fik Ian Marko Fog til at flå sin trøje i stykker og gav jyderne et straffekast. Det udnyttede Kristian Stoklund  - og så byttede holdene række.

FC Midtjylland laver comeback og genvinder pokalturneringen

Det lignede, at Viborg HK ville støde FC Midtjylland af tronen og vinde kvindernes pokalturnering i 2015. De grønklædte førte med tre mål, da der var fem minutter tilbage af finalen, men så lavede midtjyderne et vildt comeback og udlignede. Og i den forlængede spilletids sidste minut sikrede FC Midtjylland sig så den tredje pokaltitel på fire år.

Vrede BSV'ere taber pokalfinale til FCK Håndbold

Kontrasten mellem de jublende københavnere og de vrede jyder var stor, da pokalfinalen i 2009/10-sæsonen blev afgjort i de sidste sekunder. Mads Øris Nielsen fra Bjerringbro-Silkeborg følte sig snydt for et frikast, da han forgæves forsøgte at finde sin streg i kampens sidste angreb, men protesterne hjalp intet. FCK Håndbold vandt 31-30.