Håndbold

Farvel til syv spillere: - Vi får et hold, der kan spille med om mesterskabet

Cheftræneren i Team Esbjerg er fortrøstningsfuld frem mod den nye sæson, hvor i alt syv spillere stopper i klubben.

Der kommer til at ske stor udskiftning hos de danske pokalmestre fra Team Esbjerg, når 2018/19-sæsonen kastes i gang i efteråret.

Mandag meddelte klubben, at syv spillere ikke fortsætter, når indeværende sæson er slut.

Set på truppen kan vi helt klart blande os om mesterskabet

Jesper Jensen, cheftræner i Team Esbjerg

Maibritt Kviesgaard, Ida Bjørndalen Karlsson og Rikke Zachariassen indstiller deres karrierer, mens samarbejdet med Ulrika Toft Hansen, Lara González Ortega, Anne Brinch-Nielsen og Sofie Blichert-Toft ikke bliver forlænget.

- Vi har været i gang med et større puslespil til den kommende sæson, siger cheftræner i Team Esbjerg, Jesper Jensen, til TV 2 SPORT.

- Der er mange ressourcer i dem, vi siger farvel til. Derfor er det nogle gange et spørgsmål om, at man ikke kan få én-til-én-udskiftninger. Det er et større puslespil, man går i gang med, når man skal sammensætte trupper.

Til den kommende sæson har Team Esbjerg allerede sikret sig landsholdsspillere i form af danske Anette Jensen og norske Marit Røsberg Jacobsen, mens Rut Arnfjörd Jónsdóttir vender tilbage efter endt graviditet.

Ifølge Jesper Jensen leder klubben "i hvert fald efter en højreback, en venstreback og en stregspiller" mere til truppen, men den jagt er allerede godt i gang.

- Vi er i slutfasen med de fleste, siger Jesper Jensen, der dog ikke vil konkretisere, hvilke spillere der kan være på vej til klubben.

- Jeg tror snart, vi er rimelig klar. Vi er meget fortrøstningsfulde i forhold til næste sæson, så det er fint. Det har selvfølgelig været en hård periode, hvor man skal sige fra til nogle og andre selv vælger at sige fra. Nogle er kede af det, for det er jo en hård beslutning at vælge at stoppe med at spille håndbold.

Team Esbjerg blev dansk mester i 2016 og vandt mellem jul og nytår pokalturneringen.

I ligasammenhæng ligger klubben på femtepladsen, men med den nye trup tør cheftræneren godt holde fast i målsætningen om at spille med i toppen.

- Jeg synes helt klart, vi får et hold, der kan spille med om at blive dansk mester. Det er jeg ikke så meget i tvivl om. Så er det altid afhængigt af skader og alle mulige andre ting, men set på truppen kan vi helt klart blande os om mesterskabet, siger Jesper Jensen.