Syv spillere forlader pokalmestrene - tre veteraner stopper karrieren

De danske mestre fra 2016 og nuværende pokalmestre, Team Esbjerg, vinker efter indeværende sæson farvel til i alt syv spillere.

Cheftræner Jesper Jensen og den sportslige ledelse i Team Esbjerg kommer på hårdt arbejde frem mod næste sæson.

I en pressemeddelelser skriver klubben, der mellem jul og nytår blev pokalmester, at i alt syv spillere stopper i klubben, når deres kontrakter udløber. I tre af tilfældene er der tale om karrierestop.

De tidligere landsholdsspillere, danske Maibritt Kviesgaard og norske Ida Bjørndalen Karlsson, stopper ligesom Rikke Zachariassen med professionel håndbold.

- Håndbold har været mit liv i de seneste 14 år, og det har budt på en masse fantastiske oplevelser. I klubsammenhæng er jeg særlig stolt af DM-guldet, som vi vandt i sæsonen 2015-2016. Jeg håber at kunne slutte med endnu en medalje til sommer, siger 31-årige Maibritt Kviesgaard i pressemeddelelsen.

Ida Bjørndalen havde faktisk valgt at indstillede karrieren før den igangværende sæson.

- Jeg fik spilleglæden tilbage, og lige nu nyder jeg virkelig at spille hĂĄndbold. Jeg føler, at publikum har fĂĄet den ”gamle” Ida tilbage. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har tænkt tanken om at tage en sæson til. Jeg er dog nĂĄet til et tidspunkt i mit liv, hvor jeg er nødt til at prioritere min familie, og min krop kan mærke de 16 ĂĄr pĂĄ topplan, siger 34-ĂĄrige Ida Bjørndalen Karlsson.

Foruden de tre karrierestop fortsætter Ulrika Toft Hansen, Lara González Ortega, Anne Brinch-Nielsen og Sofie Blichert-Toft heller ikke i Team Esbjerg.

- Vi fortsætter i samarbejde med den sportslige ledelse arbejdet med at forme fremtidens Team Esbjerg-trup, siger bestyrelsesformand Bjarne Pedersen.

- Det er med blandede følelser, vi har truffet disse svære valg. Vi må hele tiden tænke en til to sæsoner frem, og i det perspektiv har vi behov for både at tilføre og forstærke truppen med nye spillere.

Team Esbjerg indtager femtepladsen i dameligaen. Klubben er otte point efter København på førstepladsen, men har også syv point ned til den niendeplads, der ikke giver adgang til slutspillet.