Håndbold

Tidligere topspiller smadrer rekord med 40 mål i samme kamp

Den tidligere forsvarsspiller Bård Egil Tobiassen, der har spillet fire landskampe for Norge, satte en imponerende målrekord i norsk håndbold.

31-årige Bård Egil Tobiassen har spillet kampe på den allerstørste scene, når han er tørnet ud for det norske landshold og ligeledes har stået på udebane mod mægtige Veszprém i Champions League.

Efter at have spillet mere end 10 år i toppen af norsk håndbold var rammen dog en helt anden søndag, da han spillede for Haslums andethold, der på udebane slog Aurskog/Høland med 43-29 i den norske 3. division.

Og på ganske imponerende vis lykkedes det den tidligere forsvarskæmpe at score 40 af Haslums mål. Det skriver TV 2 Norge, der beretter om det vanvittige målshow. Dermed smadrede Tobiassen også den gamle målrekord i Norges øverste fire rækker, der tidligere lød på 33 mål i samme kamp og tilhørte Harald Wigestrand.

- Det var lidt specielt, og jeg kan godt smile lidt af det, for det var virkelig sjovt. Som gammel forsvarsspiller havde jeg ligesom ikke tænkt på at få sådan en rekord på noget tidspunkt i livet. På den måde er det okay at have taget et par trin ned i divisionerne. Men jeg er meget træt lige nu, må jeg indrømme, sagde den nye rekordindehaver til TV 2 Norge.

Baggrunden for forsvarsspillet stammer fra karrieren på topplan i Norge, hvor Bård Egil Tobiassen var mere kendt som en hård hund, der toppede udvisningsstatistikken. Efter han de seneste mange år havde spillet for Haslums førstehold i den bedste norske række, besluttede han sig for at tage et skridt ned.

Der måtte ekstra gang i stregerne ud for Tobiassen, da der på kamprapporten skulle noteres antal mål.

Søndag gav det så anledning til at give målrekorden et forsøg. Det var nemlig hans træner, der inden kampen havde sagt til ham, at kampen mod Aurskog/Høland var hans chance for at slå den, og så var det ellers bare at skyde igennem.

- Jeg må have taget 60 skud, tror jeg, hvor jeg scorede på 40 af dem. Der er ingen tvivl om, jeg skød meget, og det var en virkelig speciel oplevelse. Gode holdkammerater har også meget at sige. De spillede mig op, så jeg bare skulle skyde, sagde 40-målsskytten.

På trods af de mange mål og den nye rekord, så indrømmede Bård Egil Tobiassen da også over for TV 2 Norge, at det nogle gange kan være svært at sætte sig op til en kamp i 3. division, når man har spillet i Champions League og Norges bedste række, 'Grundigligaen'.

- Det er sjældent, man får sådan et rush af at spille en tredjedivisionskamp. Det kan normalt være hårdt, men i dag havde jeg et klart mål. De andre gutter ville have, at jeg tog rekorden, så jeg fik god opbakning af dem, tilføjede han.

Nordmanden står noteret for en højde på 194 centimer og en vægt omkring de 100 kilo, og fremover bliver det nok ikke kun på håndboldbanen, at modstanderen får svært ved at flytte ham i de lave divisioner. Rekorden står nemlig solidt plantet i jorden, hvis man spørger ham selv.

- Der går nok lang tid, før den næste slår den. Jeg føler, den er svær at slå, men det er muligt. Jeg missede på 20 forsøg, så havde jeg ramt bedre, kunne den være blevet større, slog Tobiassen fast over for TV 2 Norge.

Haslum-spilleren havde scoret 17 mål ved pausen, og da han startede med at misse de første forsøg efter pausen, blev han en smule nervøs. Alligevel passerede han den gamle rekord med omkring ni minutter tilbage af kampen, og så bombede han ellers bare videre.

De 40 mål svarer i øvrigt til at score én gang for hvert halvandet minut af håndboldkampen på 60 minutter.