Håndbold

Pokalmestrene henter skytte i Larvik

Team Esbjerg, der mandag annoncerede, at hele syv spillere forlader klubben, har skrevet kontrakt med en Larvik-spiller.

De regerende pokalmestre Team Esbjerg forstærker truppen til næste sæson, hvor den nuværende Larvik-spiller Kristine Breistøl skifter til Esbjerg.

Den 24-årige venstre back har været med til at vinde ni titler i den norske storklub Larvik. Derudover har hun to sølvmedaljer fra Champions League på cv'et. 

- Jeg har spillet seks sæsoner i Larvik og finder tiden inde til nye udfordringer. Den danske liga er stærkere end den norske, alle hold kan slå alle, og jeg vil gerne prøve at spille på et højere niveau, siger Kristine Breistøl i en pressemeddelelse.

Tilgangen af Kristine Breistøl er kærkommen for Team Esbjerg, som mandag meldte ud, at hele syv spillere stopper i klubben til sommer. Maibritt Kviesgaard, Ida Bjørndalen Karlsson og Rikke Zachariassen indstiller deres karrierer, mens samarbejdet med Ulrika Toft Hansen, Lara González Ortega, Anne Brinch-Nielsen og Sofie Blichert-Toft ikke bliver forlænget.

Har ledt efter en spiller med Breistøls egenskaber

Kristine Breistøl bliver den tredje Esbjerg-spiller med en fortid i Larvik. Også Sandra Toft og Sanna Solberg har spillet i klubben, der tidligere har været en fast del af den europæiske top.

Esbjerg-træner Jesper Jensen glæder sig over, at han nu har fundet den spillertype, han har brugt et stykke tid på at lede efter.

- Kristine Breistøl kommer på sin position til at danne makkerpar med Estavana Polman, og hun har kvaliteter, der vil give flere taktiske muligheder i løbet af kampene. Kristine har et fint overblik, bevæger sig godt i forhold til sin størrelse og kan med sit skud fra distancen skabe plads til stregspillerne og de øvrige bagspillere. Vi har ledt efter en spiller med de egenskaber, siger Jesper Jensen.

Den 192 centimeter høje venstre back har skrevet under på en toårig aftale med Team Esbjerg.