Håndbold

Kina fyrer dansk landstræner og hele hans stab

Jesper Holmris er færdig som kinesisk håndboldlandstræner efter få måneder i jobbet. Kina vil dog beholde sin base i Viborg.

Det skulle have været et håndboldeventyr, der kulminerede med OL i 2020.

Men historien om det kinesiske håndboldforbund og danske Jesper Holmris får ikke den lykkelig slutning, parterne havde håbet. Efter under et halvt år i jobbet er den tidligere SK Aarhus-træner blevet fyret med øjeblikkelig virkning.

Jesper Holmris bekræfter selv fyringen i en sms til TV 2 SPORT, men ønsker lige nu ikke at stille op til et interview.

Også resten af trænerteamet omkring Kinas håndboldkvinder er blevet opsagt – heriblandt Holmris’ danske assistenttræner Rasmus Glad Vandbæk.

- Det allerværste har været, at vi ikke rigtig har fået en faglig begrundelse for fyringen. Det tætteste, vi er kommet på en forklaring, er, at der er kommet en ny leder i toppen af hele Kinas projekt. Og den leder har så åbenbart valgt at resette det hele, siger Rasmus Glad Vandbæk til TV 2 SPORT.  

Det kinesiske kvindelandshold har siden efteråret haft fast træningsbase i Viborg, hvor kineserne under Jesper Holmris efter planen skulle træne op til fem måneder om året.

Kinas aftale med Viborg HK og Viborg Kommune gælder frem til OL i Tokyo i 2020, og selv om Holmris nu er ude, fortsætter samarbejdet mellem Kina og Viborg, lyder det.

- Kineserne har sagt til os, at de vil holde fast i deres base her og opfylde den treårige kontrakt, der er indgået. Så vi går ud fra, at det samarbejde fortsætter, siger Viborg HK’s direktør Henrik Dahl til TV 2 SPORT.

Jesper Holmris nåede at have ansvaret for Kinas håndboldkvinder til én slutrunde, VM i Tyskland i december. Her blev Kina nummer 22 ud af de 24 deltagende nationer.  

TV 2 SPORT besøgte i efteråret Kinas træningslejr i Viborg. Se reportagen fra dengang i videoen øverst i denne artikel.