Håndbold

Team Esbjerg ville købe Randers-stregspiller ud af kontrakt

Team Esbjerg har forsøgt at købe Randers-stregen Clara Monti Danielson fri. Nu skifter svenskeren i stedet klub til sommer.

En gravid stregspiller og en på barsel presser Team Esbjergs håndboldkvinder, der lige nu kun har norske Vilde Mortensen Ingstad til at fylde på stregen. 

Derfor har vestjyderne forsøgt at finde en ny stregspiller, der kan hjælpe holdet resten af sæsonen. Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger har Team Esbjerg tilbudt Randers HK en ukendt transfersum for at købe den svenske stregspiller Clara Monti Danielsson fri af hendes kontrakt, der udløber til sommer.

Tilbuddet er dog blevet afvist af Randers, erfarer TV 2 SPORT. 

Til gengæld har Randers onsdag meldt ud, at Clara Monti Danielsson forlader klubben til sommer. 

- Jeg har haft en god tid i Randers HK, hvor jeg har haft det godt med spillere, trænere og alle i og omkring klubben. Når jeg alligevel har valgt at skifte, er det fordi, at jeg har fået et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til, siger Clara Monti Danielsson i en pressemeddelelse - uden at sætte navn på sin nye klub.

Meget tyder dog på, at det er Team Esbjerg, der nu - når klubben ikke kunne købe hende fri øjeblikkeligt - i stedet henter svenskeren gratis til sommer. 

Da Team Esbjerg i januar offentliggjorde, at Ulrika Toft Hansen er gravid og ude resten af sæsonen, slog cheftræner Jesper Jensen i hvert fald fast i en pressemeddelelse, at han ikke ønskede en kortsigtet løsning som gardering.

- Vi går efter en stregspiller, som vi også kan se en fremtid i, og om muligt en dansk eller nordisk spiller, fordi de kender træningskulturen og er nemmere at integrere. Men vi kan i situationen blive nødt til at udvide spektret, sagde han dengang. 

Onsdag aften siger Jesper Jensen til gengæld ikke meget. 

- Jeg kommenterer ikke på personalesituationer, lyder det i en sms fra Esbjerg-træneren på spørgsmålet om Clara Monti Danielsson.

Ulrika Toft Hansen forlader til sommer Team Esbjerg, der også siger farvel til veteranen Rikke Zachariassen. Hun er lige nu på barsel og stopper karrieren til sommer.