Håndbold

- At miste Claus Hansen er tæt på det værste, der kunne ske for DHF

TV 2 SPORT's håndboldredaktør mener ikke, det kan undervurderes, hvor stort tabet af talentchef Claus Hansen er for Dansk Håndbold Forbund.

Torsdag var en sort dag for Dansk Håndbold Forbund. I hvert fald hvis man skal tro TV 2 SPORT's håndboldredaktør Dan Philipsen.

For ifølge ham er nyheden om talentchef Claus Hansens opsigelse skidt for forbundet og dansk håndbold.

- At miste Claus Hansen er tæt på det værste, der kunne ske for Dansk Håndbold Forbund. Han er en helt, helt central figur i alle de store ting, der er sket i dansk herrehåndbold i de seneste 16 år. Man siger jo, at sejre har mange fædre. Claus Hansen er i sandhed én af fædrene, siger Dan Philipsen, der har svært ved at vurdere de umiddelbare konsekvenser af opsigelsen:

- Det virker lidt uoverskueligt, fordi Claus Hansen har spillet så kæmpe stor en rolle i så mange år. Men man skal selvfølgelig ud og finde en ny talentchef, og de hænger ikke på træerne. Og slet ikke med det gode, gode navn, som Claus Hansen havde.

Den nu tidligere DHF-talentchef begrunder i Jyllands-Posten sig opsigelse med, at han ikke længere føler, han har den nødvendige frihed.

- Jeg trives ikke længere i jobbet, fordi jeg ikke føler, at der er den samme tillid til mig, som der har været. Jeg har ikke længere har samme arbejdsfrihed og albuerum, siger Claus Hansen til Jyllands-Posten.

I samme medie er landsholdsprofilerne Mikkel Hansen og Lasse Svan ude og begræde tabet af Claus Hansen. Og ifølge TV 2 SPORT's håndboldredaktør, så tyder alt på, at det er DHF's nye sportschef Morten Henriksen, der er årsagen til opsigelsen.

- Det ligner en lussing til Morten Henriksen, når en så skattet medarbejder stopper på grund af én mand, hvilket alt tyder på. Så der har helt sikkert været noget, der ikke har fungeret. Også længere oppe i systemet. 

- Når man får sådan et stempel på sig fra en så betroet og højt skattet medarbejder gennem 16 år, så gør det selvfølgelig ondt hele vejen igennem organisationen, siger Dan Philipsen.

Claus Hansen modtog i 2015 prisen som Årets Talentudvikler og var samme år nomineret til Team Danmarks Talentpris.