Håndbold

Storklub nægter at lade dansk landsholdsspiller vende hjem

Line Jørgensen er i dialog med Team Esbjerg om et sommerskifte, men landsholdsspillerens rumænske klub truer med at melde hende for kontraktbrud.

Et juridisk slagsmål kan ende med at forhindre den tidligere landsholdsanfører Line Jørgensen i at vende hjem til dansk håndbold til sommer.

Samtidig risikerer pokalvinderne fra Team Esbjerg at misse en markant forstærkning til næste sæson. 

28-årige Line Jørgensen skiftede i 2015 fra FCM Håndbold til den rumænske storklub CMS Bucuresti, og sidste år forlængede hun sin aftale til sommeren 2019. Kontrakten indeholder dog en klausul, der gør det muligt at komme ud af aftalen allerede til sommer. 

Det er her, at parterne nu har smøget ærmerne op og gør klar til at slås. Line Jørgensen og hendes agent mener, at klausulen giver hende ret til at forlade Rumænien til sommer, uanset hvad CSM Bucuresti synes. Rumænerne tolker derimod klausulen sådan, at kontrakten kun kan ophæves, hvis begge parter er enige. 

- Vi har ingen intentioner om at slippe Line Jørgensen. Hun har en kontrakt til 2019, fastslår CSM Bucurestis sportsdirektør Nicolae Luca over for TV 2 SPORT. 

- Hvis Esbjerg eller andre vil have hende, eller hun vil ud af kontrakten, skal jeg have 500.000 euro eller sådan noget. Jeg kan ikke finde andre højre backs nu til næste sæson, understreger sportsdirektøren. 

Hvis de vrider armen rundt på mig, kan jeg blive nødt til at indberette hende.

Nicolae Luca, sportsdirektør CSM Bucuresti

500.000 euro svarer til cirka 3,7 millioner danske kroner, hvilket vil være en astronomisk overgangssum i international damehåndbold. 

-  Det er mig, der fastsætter prisen. Men jeg har ikke brug for penge. Jeg har brug for spilleren, fastslår Nicolae Luca og truer med at få spærret danskerens spillercertifikat, hvis hun skriver kontrakt med en anden klub for næste sæson. 

- Jeg har ikke lyst til, at det her skal gå ud over spilleren, men hvis de vrider armen rundt på mig, kan jeg blive nødt til at indberette hende, så hun får karantæne og ikke kan spille for andre klubber, siger den rumænske håndboldboss.

Esbjerg leder efter ny back

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er Line Jørgensen i tæt dialog med Team Esbjerg om en kontrakt til næste sæson. 

- Det er ingen hemmelighed, at vi skal have en ny højre back til næste sæson, og danske landsholdsspillere er som udgangspunkt altid interessante for Team Esbjerg. Men jeg har ingen kommentarer til konkrete navne, siger Team Esbjergs bestyrelsesformand Bjarne Pedersen 

TV 2 SPORT har været kontakt med Line Jørgensens danske agent Frank Henriksen, men han ønsker lige nu ikke at udtale sig om kontraktstriden med rumænerne. Ifølge agenten ønsker heller ikke Line Jørgensen - som ikke er vendt tilbage på TV 2 SPORTs henvendelser - at udtale sig i sagen. 

CSM Bucuresti, der siden sommer har haft danske Helle Thomsen som træner, er en af de største klubber i Europa og vandt i forrige sæson Champions League.