Håndbold

Nora Mørk troede ikke, det kunne blive værre: - Men det kunne det

Norske Nora Mørk kæmper i øjeblikket med nyheden om at skulle sidde ude i mindst seks måneder med en korsbåndsskade.

Nora Mørk har været igennem nogle hårde måneder, efter hun fik frastjålet private billeder fra sin telefon i efteråret, hvorefter de blev delt vidt og bredt.

I den efterfølgende periode fungerede håndboldbanen som et frirum, men det er nu også spoleret, efter den korsbåndsskade hun pådrog sig mandag.

- Inden i har jeg tænkt, at det ikke kunne blive værre, end det allerede var, men det kunne det altså.

- Det er stadig ikke sunket ind. Det hele skete så hurtigt, både på banen og bagefter. Jeg har befundet mig i en form for paniktilstand, fortæller nordmanden til VG.

Gÿor-spilleren blev skadet i Champions League-kampen mod Nykøbing Falster, og to dage senere gennemgik hun en vellykket operation tilbage i Ungarn.

- Jeg var ikke i tvivl om, at korsbåndet røg. Det handlede bare om at få tjekket, hvad der var tilbage af det. Det var som om, at nogen udløste en bombe i mit knæ, fortæller hun.

- EM i december vil være en bonus

Den norske landsholdsspiller har kæmpet med knæproblemer i hele karrieren, og allerede før sin 22 års fødselsdag resulterede et springerknæ i seks operationer.

Men hun har aldrig tidligere ødelagt sit korsbånd, og tidligere på ugen kom det frem, at bagspilleren forventes at være ude i minimum seks måneder.

- Jeg har ikke været i tvivl om, at jeg skal tilbage igen, men jeg kommer ikke til at stresse. Det vigtigste er at være på 100 procent, når jeg er tilbage. Jeg spiller ikke et mesterskab, hvis jeg ikke er klar. EM i december bliver en bonus, fortæller nordmanden.

Nora Mørk blev for nylig kåret til verdens bedste kvindelige håndboldspiller.