Håndbold

Prins Henrik blev mindet før danske håndboldkampe

Før aftenens kampe i håndboldligaen blev der holdt et minuts stilhed for afdøde prins Henrik.

I sport handler det om at vinde. Og oftest med blod, sved og tårer.

Det har helt sikkert også været fokus for de fire hold i aftenens to kampe i kvindernes håndboldliga. Her tog Viborg HK imod Silkeborg-Voel, mens Nykøbing Falster Håndbold fik besøg af FC Midtjylland.

Før kvindekampen mellem Viborg HK og Silkeborg-Voel blev der afholdt et minuts stilhed til ære for prins Henrik. Video: TV 2 SPORT

Men på denne onsdag aften blev konkurrence og kig på tabeller for en stund sat på pause. Nærmere bestemt i 60 sekunder, da der ved begge kampe blev holdt et minuts stilhed for den afgåede prins Henrik.

Og selvom det nok ville være en overdrivelse at kalde prins Henrik for håndboldfan, så havde Prinsen faktisk flere gange i løbet af sit liv indfundet sig i håndboldhaller rundt omkring i verden ved store mesterskaber. Som for eksempel her, hvor Kongefamilien så de danske håndboldkvinder vinde deres første kamp ved OL i London.

Billeder af Prins Henrik og Dronning Magrethe ved OL i London Video: TV 2 SPORT

Men uanset hvad, så var det besluttet forud for de to kampe at vise Prinsen ære og respekt ved at holde et minuts stilhed før de obligatoriske kampråb.

For så vidt det sportslige, så tog Silkeborg-Voel en sejr over Viborg med cifrene 30-25, mens Nykøbing Falster noget overraskende slog topholdet fra Midtjylland med 26-19.