Håndbold

- Det havde jeg ikke troet muligt, siger NFH-træner efter overlegen sejr

Jakob Larsen er overrasket over sit holds præstation onsdag aften.

Da Nykøbing Falster Håndbold i søndags spillede uafgjort med FC Midtjylland i Champions League, scorede de 21 mål på 60 minutter.

I onsdagens ligasejr over selvsamme Midtjylland lavede de 18 kasser på den halve tid.

26-19 vandt de hårdtprøvede danmarksmestre efter en præstation så god, at træner Jacob Larsen kun havde turde håbe det i sine ’allervildeste drømme’.

- Det havde jeg ikke troet muligt, siger NFH-træneren til TV 2 SPORT.

- Vores piger har åbenbart restitueret godt siden i søndags og har heller ikke så lang transporttid i dag (i går, red.). Vi overstrålede dem fuldstændig med fysik og gejst de første 10-15 minutter. Og så fik vi drænet dem for selvtillid, mener Jakob Larsen.

Nykøbing Falster Håndbold havde kun vundet én ud af de seneste otte kampe før onsdagens, men her kom de lynhurtigt foran med 9-3 og havde reelt afgjort sagerne, da de gik til pause foran med 10 mål.

Bedste halvleg længe

NFH-spillerne havde da også svært ved at forstå deres egen præstation i før pausen.

Stregspiller Sarah Iversen mindes ikke, at holdet har spillet en bedre halvleg i denne sæson.

- Det tror jeg ikke. Vi var flyvende, siger den danske landsholdsspiller, der bakkes op af sin svenske holdkammerat Johanna Westberg.

Har I nogensinde spillet en bedre halvleg, end det I gør i første halvleg?

- Nej, det tror jeg faktisk ikke.

Også TV 2 SPORTs ekspert Peter Bruun Jørgensen var imponeret Nykøbing-holdets første halvleg.

- Det var fuldstændig fejlfrit nærmest. Defensiven var virkelig, virkelig god. Og så var de meget skarpe i kontrafasen – både i første og anden fase, siger han.

Med sejren har DM-vinderne fra ligaens sjetteplads kun tre point op FC Midtjylland på andenpladsen, mens der er seks point ned til Randers HK på den niendeplads, der lige præcis ikke giver adgang til slutspillet.