Håndbold

Sagde nej til Klavs Bruun ved EM og VM - nu er talent klar for landsholdet

Det går fremad med 20-årige Mie Højlunds skulder. Hun er klar, hvis landstræneren ringer.

I december ringede Klavs Bruun Jørgensen til Mie Højlund. Han ville have hende med til VM. Men det blev et nej fra stortalentet - for anden slutrunde i træk.

Inden længe udtager landstræneren så truppen til EM-kvalifikationskampen mod Tjekkiet. Og svaret bliver et andet, hvis Klavs Bruun Jørgensen ringer igen. 

- Jeg er ikke i tvivl om, at jeg vil tage med den her gang. Jeg er 100 procent klar nu, hvis der skulle være et opkald, siger en storsmilende Højlund til TV 2 SPORT.

Det var nemlig ikke med den 20-årige playmakers gode vilje, at det blev et afbud til VM i Tyskland i december.

- Jeg ville helt vildt gerne have været afsted og er stadig ærgerlig over det. Det har fyldt rigtig meget mentalt. Men jeg er ikke i tvivl om, at det var godt givet ud, at jeg blev hjemme fra slutrunden. Nu har jeg kunnet træne min skulder op.

EM i 2016 var også uden Mie Højlund, der dengang havde hovedet i skolebøgerne.

Langt fra topformen

Af den ene og den anden grund har Mie Højlund kun spillet seks A-landskampe for Danmark.

Selvom der er fremgang at spore, er Højlund stadig på sparekost. Hun og klubholdet arbejder nemlig på at fordele spilletiden, så hun ikke lider overlast.

- Jeg er langt fra min topform. Jeg mangler rigtig meget timing og styrke i min skulder, sagde hun efter torsdagens kamp i Frederiksberghallerne, hvor hun og de øvrige Odense-spillere tog point fra topholdet København Håndbold.