Håndbold

Spellerberg sikrer overraskende KIF-sejr direkte på frikast

KIF Kolding København hentede to point på hjemmebane mod GOG. Sejren blev først sikret, da de 60 minutter var gået.

Bo Spellerberg sikrede KIF Kolding København en uventet hjemmesejr over GOG, da han scorede direkte på frikast til allersidst. 

- Nogle gange har man de dage, og ja... Jeg prøvede at knække lidt i kroppen, og så havde jeg kigget på det lange hjørne, siger Bo Spellerberg kort efter det magiske kast, der fik jublen til at bryde løs i Kolding. 

- Det betyder sindssygt meget for os. Vi var nede med fem mål, og GOG ligger solidt (i tabellen). Vi er max presset, og de her to point er guld værd for os, siger Bo Spellerberg. 

Som Bo Spellerberg er inde på, var KIF Kolding København presset i store dele af kampen, men holdet kom tilbage og sikrede første sejr i syv kampe. GOG forsømte dermed at bygge videre på den gode stime af resultater, holdet har skrabet sammen på det seneste i ligaen. GOG ligger dog stadig på andenpladsen efter Skjern.

KIF kom bagud med seks mål

GOG lavede mange fejl de første 12 minutter, men formåede alligevel at bringe sig foran flere gange.

KIF løb ind i en lang periode uden scoringer, og det var den velspillende GOG-målmand Ole Erevik en af de medvirkende årsager til.

GOG var foran 13-11 ved pausen, og i anden halvleg begyndte de fynske favoritter hurtigt at trække fra. Føringen var en overgang på seks mål. 16-22 stod der således på måltavlen, inden KIF Kolding København kæmpede sig foran. 

Med 11 minutter igen reducerede landsholdsspilleren Magnus Landin til 24-25 fra fløjen.

KIF kom også foran, og med tre minutter igen stod det 30-29 efter en kasse af Bo Spellerberg, der var i målhumør.

Kravler op mod slutspillet

Med under et minut tilbage af kampen udlignede GOG til 31-31, og derfor havde KIF mulighed for at sikre sejren i kampens sidste angreb. 

I første omgang måtte KIF nøjes med et frikast, og derfor havde de fleste nok forventet en pointdeling - lige indtil Bo Spellerberg scorede det utrolige mål til 32-31. 

Spellerberg sluttede med imponerende 13 mål i kampen.

KIF er på ottendepladsen med 16 point efter de 19 første kampe. De otte bedste hold kommer med i slutspillet.

I lørdagens andens kamp mellem Sønderjyske og Nordsjælland Håndbold var der spænding om resultatet langt hen ad vejen.

Da det skulle afgøres, viste Sønderjyske sig dog som det stærkeste hold. Sønderjyske vandt 30-26 og hentede dermed to vigtige point i kampen om overlevelse.

Holdet har 11 point efter 19 kampe.