Håndbold

Stort tab for GOG: Slutspillet i fare for norsk profil efter EM-skade

Gøran Søgard Johannessen er vendt retur til GOG med en fodskade, og det får GOG-dirketøren til at rette kritik mod Norges håndboldforbund.

På Sydfyn har herrernes EM-slutrunde fået store efterveer.

GOG's norske landsholdsspiller Gøran Søgard Johannessen er nemlig vendt 'hjem' med en fodskade, som han pådrog sig i begyndelsen af januar – altså i EM-forberedelserne.

I søndags scannede GOG deres norske bagspiller, og Gøran Søgard Johannessen har et bone bruise i sin fod. Det betyder, at der ikke er tale om et brud, men at knoglen er blevet udsat for et slag.

En skade, der holder GOG-profilen ude i mindst en måned. Derfor er GOG-direktør, Kasper Jørgensen, ærgerlig over måden, hvorpå Norges landshold håndterede skaden. Johannessen spillede nemlig adskillige kampe i den norske nationaldragt på trods af skaden.

- Det er en ærgerlig sag, at han tager afsted med landsholdet, hvor han kommer til skade, og så i løbet af slutrunden bliver proppet med piller og får lov til at spille videre. Han fik ikke den pause, som sådan en skade kræver. Selvfølgelig skal skaden undersøges til bunds, inden man spiller videre.

- Så kommer han tilbage til klubben og kan ikke spille den næste måned i bedste fald. I værste fald er han væk i tre måneder, siger GOG-direktør Kasper Jørgensen til TV 2 SPORT.

Jeg er helt med på, at når man er til slutrunder, så vil man vinde. Men jeg synes, at man bør meddele, hvis en spiller har været så smertedækket i så lang en periode.

Nicolej Krickau

Norges håndboldforbund tager ikke kritikken til efterretning. De mener, at de behandlede bagspilleren efter korrekte retningslinjer og forhold.

- Han kunne løbe, hoppe og skyde, og til sidst fik han lov at være med. Han viste ingen tegn på, at han havde ondt i det hele taget. Vi gav ham behandlinger under EM, og det stemmer også, at han fik medicinsk behandling, men det er også helt normalt i forbindelse med sådan en type skader, siger den norske landsholdslæge, Thomas Torgalsen, til Jyllands-Posten.

Skaden kan dog vise sig at få stor betydning for GOG, der på nuværende tidspunkt ligger nummer to i 888Ligaen. Og med godt en måned tilbage af grundspillet, går håndboldklubberne ind i sæsonens vigtigste periode med slutspil og eventuelle DM-finaler.

Deltog i Final 4-stævnet

Gøran Søgard Johannessen har dog ikke kun været i kamp for det norske landshold siden fodskaden indtraf i januar. En uge efter slutrunden deltog nordmanden nemlig i Final 4-stævnet, der blev spillet den 3. og 4. februar. Bagspilleren har altså også spillet kampe for klubholdet med fodskaden.

Er det ikke en anelse dobbeltmoralsk at kritisere Norges håndboldforbund, når I selv brugte Gøran Søgard Johannessen i Final 4-kampene en uge efter EM-finalen?

- Jo, det kan du sige. Men vi havde en forventning om, at han kom tilbage fra landsholdet med en undersøgelse og diagnose. Så han spillede de to kampe. Han kom først tilbage mandag eller tirsdag, så han var ikke hos os i ret lang tid før Finale 4-kampene, så det er først efterfølgende, vi for alvor undersøger, hvad skaden indebærer. Så jo, vi har også et ansvar. Vi prøver ikke at løbe fra noget. Vi synes bare, det er rigtig ærgerligt at få en spiller hjem, der har spillet en måned med en skade, der nu viser sig at skulle have haft en lang pause, siger Kasper Jørgensen.

GOG-træner Nicolej Krickau fortæller ligeledes, at klubben først opdagede skadens omfang efter Final 4-stævnet.

- Da vi trapper ham ud af det smertestillende, kan han mærke, at det står lidt værre tid. Vi scanner ham i søndags og får bekræftet, at det var værre end et vrid i foden, siger Nicolej Krickau og fortæller, at han savner kommunikation mellem landsholdet og klub-.

- Jeg er helt med på, at når man er til slutrunder, så vil man vinde. De er ansat til noget, og vi er ansat til noget andet. Men jeg synes, at man bør meddele, hvis en spiller har været så smertedækket i så lang en periode, siger GOG-træneren.

Det er heller ikke første gang, en dansk ligaklub oplever at få en norsk landsholdsspiller tilbage fra en international slutrunde med en skade.

Efter EM-slutrunden i 2016 vendte Sander Sagosen retur fra landsholdet med en brækket hånd. En skade, som hans daværende klub, Aalborg Håndbold, ikke var blevet informeret om, hvilket fik Aalborg-direktør Jan Larsen til at rette en hård kritik mod Norges håndboldforbund.