Håndbold

Århus Håndbold tæt på slutspillet efter sejr

Holdet besejrede Ribe-Esbjerg med cifrene 30-26 og rykker op på sjettepladsen i herreligaen.

Århus Håndbold hentede hertil aften to point mod Ribe-Esbjerg, som for alvor luner i det østjyske. Sejren betyder nemlig, at holdet rykker op på sjettepladsen med 21 point efter 20 kampe. Samtidig tager århusianerne yderligere afstand fra netop Ribe-Esbjerg, som har 16 point på niendepladsen.  

Inden kampen var Århus Håndbold under pres, da KIF Kolding København kun var to point bag århusianerne efter en sejr over GOG. Men Århus Håndbold holdt hovedet koldt i aftenens kamp, og 20 spilminutter med blot fire REHH-scoringer blev afgørende.

Det var ellers Ribe-Esbjerg, der kom bedst fra start i aftenens kamp. Særligt holdets kontramaskine var fra start velsmurt, og en helt fri Rasmus Nielsen kunne på kontra smide bolden i kassen til 6-3 efter syv minutter.

Århus Håndbold lavede i det første kvarter flere tekniske fejl, og det straffede gæsterne benhårdt. Derfor kunne Miha Zvizej bringe REHH på 8-5 efter 12 minutters spil. Det fik Århus-træner, Erik Veje Rasmussen, til at smide det grønne timeout-kort for at få styr på sine tropper.

Og det var en god investering af træneren. Tobias Møller omsatte efter 16 minutter et straffekast til mål, og dermed var hjemmeholdet kun bagud med ét mål, 10-9. Men netop som Århus Håndbold nærmede sig en udligning, trykkede de blåblusede på gaspedalen, og så bragte Morten Nyberg vestjyderne foran med 14-10.

Men så gik Ribe-Esbjergs angrebsspil fuldstændig i stå. Århus Håndbold vandt de sidste ni minutter af første halvleg med 7-1, og derfor kunne Erik Veje Rasmussens tropper gå til pause foran 17-15.

Også efter pausen havde gæsterne svært ved at få netmaskerne til at blafre. Derfor kunne Frederik Schilling med en flot kontrascoring bringe Århus Håndbold foran 21-17. Og Frederik Schilling havde en god aften, hvor han med en lækker skruebold fra venstrefløjen sørgede for en føring på 24-20 til hjemmeholdet.

Herefter kiggede Århus Håndbold sig aldrig tilbage, og med ni minutter tilbage af opgøret nettede Torben Petersen til 29-23. Ribe-Esbjerg fik pyntet på resultatet til sidst, men holdet kunne ikke forhindre en Århus-sejr på 30-26.

Århus-Ribe/Esbjerg 30-26 (17-15)

Århus: Sebastian Henneberg 6, Sigvaldi Gudjonsson 5, Fredrik Schilling 5, Tobias Torpegaard Møller 4, Nikolaj Læsø 3, Anders Martinusen 3, Besard Hakaj 2, Torben Petersen 2.

Ribe/Esbjerg: Miha Zvizej 6, Morten Nyberg 4, Rasmus Boysen 3, Rasmus Nielsen 3, Phillip Holm 2, Lukas Karlsson 2, Jacob Holm 2, Pelle Guldager 2, Jonas Bruus Tidemand 1, Mathias Jørgensen 1.

Udvisninger: Århus 3, Ribe/Esbjerg 3.