Håndbold

Årets selvmål? TTH-målmand fumler bolden i eget mål

TTH Holstebros norske målmand Torbjørn Bergerud stjal rampelyset, da TTH slog Mors-Thy stort.

TTH Holstebro vandt hjemme med 32-22 over gæsterne fra Mors-Thy Håndbold onsdag aften i herrernes håndboldliga.

Det var egentlig Kasper Larsens fravær, der fyldte mest inden kampen. Mors-Thy-målmanden havde lagt sig syg, og nordjyderne måtte derfor stille med det normale andetvalg, Ronnie Nicolaisen. Men der skulle ikke gå mange minutter, før en helt tredje målmand tog fokus.

Ved stillingen 6-5 steg gæsternes venstreback Erik Toft til vejrs og sendte bolden over fire strakte TTH-arme – direkte i favnen på Torbjørn Bergerud. Og så havde hjemmeholdet mulighed for at bringe sig foran med to. Troede de.

Bag forsvaret havde norske Bergerud et fast greb om bolden med sin højre hånd. Men han mistede balancen, satte sig på målstregen og pludselig hang bolden i luften over ham. Han fægtede febrilsk med armene. Boksede til kuglen. Men forgæves. Den gik i mål.

- Det er svært at forklare, hvad der sker. Jeg tror, jeg slår bolden ned i mit knæ, og så går den i mål. Det er jo bare kluntet af mig, fortalte den norske målmand til TV 2 SPORT i pausen af opgøret.

Forundring i kommentatorboksen

Episoden gik ikke ubemærket hen. Først kunne kommentatorparret Bent Nyegaard og Thomas Kristensen ikke tro deres egne øjne. Siden genfandt de mælet, og det resulterede i følgende ordudveksling:

- Hov! (Thomas Kristensen)

- Nej! (Bent Nyegaard)

- Hvad dælen skete der der? (Thomas Kristensen)

- Prøv lige at hør. Det har du ikke set før. (Bent Nyegaard)

- Var det et kæmpe-selvmål? (Thomas Kristensen)

- Han har jo fuldstændig kontrol på den. (Bent Nyegaard)

- Nej! En fumler! (Thomas Kristensen)

Det var langt henad vejen en jævnbyrdig affære, der udspillede sig i Gråkjær Arena. Ved pausen førte gæsterne fra Mors-Thy med en enkelt. Men det var en stakket frist.

I anden halvleg tog hjemmeholdet teten og trak hurtigt fra. Til sidst kunne hjemmeholdets målmand Simon Gade, som havde afløst Bergerud, kaste bolden i et tomt mål til slutstillingen 32-22.