Håndbold

Tidligere DHF-chef har fået nyt job efter ’katastrofal opsigelse’

To uger efter sin opsigelse i Dansk Håndbold Forbund har den tidligere talentchef Claus Hansen fået fremtiden på plads.

Flere af herrelandsholdets stjerner har rost Claus Hansen til skyerne. Faktisk er Mikkel Hansen gået så langt, at han har beskrevet Hansens opsigelse i DHF som en katastrofe.

Med så store ord i baghovedet har Claus Hansen nu fundet sig et nyt job. Den tidligere talentchef skal fortsætte med at arbejde med unge talenter – men fremover skal han ikke kun beskæftige sig med håndboldspillere.

Til sommer bliver Claus Hansen sportslig ansvarlig på Idrætsskolerne Ikast, også kendt som ISI. Skolerne samarbejder med FC Midtjylland om både håndbold- og fodboldspillere, mens der også i golf, badminton, volleyball og cykling arbejdes med lokale klubber.

- Alsidigheden på ISI tiltaler mig i høj grad. Og talentudvikling på tværs og mulighederne for at transformere og udveksle værdifulde elementer mellem sportsgrene har altid inspireret mig. Idrætsligt har man i Danmark traditionelt arbejdet i søjler, og jeg glæder mig til at arbejde overordnet og på tværs med træning og talentudvikling. Personligt har jeg som del af håndboldverden i forvejen altid stjålet med arme og ben for netop at optimere spillere, spillet og træningen, siger Claus Hansen i en pressemeddelelse.

Claus Hansen forlod DHF i starten af februar 2018, fordi han følte, at tilliden til ham var blevet forringet i forhold til tidligere. Siden da er roserne strømmet ind fra en række af landsholdsspillerne.

Mikkel Hansen: Han er efter min mening den bedste ungdomstræner nogensinde, har Mikkel Hansen sagt.

Lasse Svan: Claus er en af de bedste talentudviklere i verden. Og det handler ikke kun om træning, det handler også om at skabe et godt miljø for talentudvikling. 

Den slags anerkendelse sætter Claus Hansen pris på.

- Det har gjort mig stolt at modtage al den anerkendelse i de seneste uger, da noget af det mest motiverende for mig er at få mulighed for at flytte andre mennesker og gøre en forskel for dem.

Profiler som Simon Kjær, Viktor Fischer, Pione Sisto, Pernille Harder, Jannick Green, Trine Østergaard, Fie Woller og Line Haugsted har alle været forbi på Idrætsskolerne Ikast.