Håndbold

Landstræner slog vicepræsident og var fuld under EM-kamp, siger spillerne

58-årige Jovica Cvetković stod i spidsen for Serbiens landshold under EM i januar. Her endte holdet på en 12.-plads. TV 2

I et åbent brev beskriver de serbiske herrelandsholdsspillere, hvordan de oplevede deres landstræner, Jovica Cvetkovic, under EM i Kroatien i januar.

- Gennem de sidste par dage har Jovica Cvetkovic (Serbiens landstræner, red.) fremført løgnehistorier om os. Nu er tiden inde til, at vi åbner munden.

Sådan indledes et åbent brev signeret af spillerne fra Serbiens herrehåndboldlandshold.

Det er en måned siden, at Serbien blev slået ud af Europamesterskaberne i håndbold i Kroatien, men urolighederne, som kredsede omkring holdet under slutrunden, har endnu ikke lagt sig. Tværtimod.

Landstræneren har for nylig beskyldt syv af sine spillere for allerede at have booket flybilletter hjem inden den sidste grundspilskamp mod Island. Derudover skulle fire spillere, heriblandt stjernen Petar Nenadić, være gået på natklub i Zagreb under slutrunden. Det skriver håndboldmediet Sportskacentralen.

Disse anklager benægter spillerne i det åbne brev, hvor følgende hovedpointer indgår:

  • Cvetkovic var fuld under sidste mellemrundekamp mod Hviderusland.
  • Cvetkovic havde ikke styr på, hvilke klubber hans spillere er tilknyttet. Eksempelvis skulle træneren været gået hen til Zarko Sesum og spurgt, hvordan det går i Rhein-Neckar Löwen, selvom Sesum i 2014 skiftede fra Rhein-Neckar til Frisch Auf Göppingen.
  • Cvetkovic havde en hotelregning på 1.200 euro (ca. 9.000 kr.) som følge af køb af spiritus.
  • Cvetkovic var ikke til stede til 86 procent af træningerne, og når han var der, gik han rundt og røg cigaretter i hallen.
  • I beruset tilstand angreb Cvetkovic det serbiske håndboldforbunds vicepræsident, Dragan Skrbic. Han skulle angiveligt have slået ham.

Brevets hovedpointer er ovenfor forsøgt gengivet efter bedste evne. Det samme har den svenske håndboldhjemmeside Handbollskanalen forsøgt. Der tages forbehold for eventuelle missede detaljer.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Skjerns serbiske målvogter, Tibor Ivanisevic, som var med under slutrunden. Han er bekendt med situationen, men ønsker ikke at kommentere på den.

Det er i Serbiens kamp mod Hviderusland, hvor spillerne beskylder træneren for at være beruset. Bedøm selv nedenfor. Kampen endte 32-27 til hviderusserne: 

Træneren for Serbiens herrelandshold i håndbold anklages for at være fuld under kampen mod Hviderusland Video: TV 2 SPORT

Serbien vandt en enkelt kamp ved EM og tabte fem. De endte på en 12.-plads. Cvetkovic er fortsat landstræner for holdet, men Sportskacentralen spekulerer i, at der arbejdes på et finde en ny mand i spidsen for det serbiske mandskab.