Håndbold

Håndboldforbund reagerer på beskyldninger om druk og vold

Jovica Cvetkovic her under EM i håndbold. MARKO DJURICA / Ritzau Scanpix

Serbiens håndboldforbund har fået nok af beskyldningerne mellem spillere og landstræneren i medierne. Problemerne skal ordnes internt, lyder det.

Januars EM i herrehåndbold blev alt andet end en succes for det serbiske landshold - faktisk nærmere en katastrofe.

Sportsligt skuffede holdet fælt ved blot at vinde én kamp af seks mulige. Men som om det ikke var nok, så har der siden slutrundens afslutning været berettet om store problemer internt på holdet mellem spillere og landstræner Jovica Cvetkovic.

Problemer, der på det seneste er blevet en del af medierne, hvor beskyldningerne om fuldskab, vold og uprofessionalisme har fløjet rundt på tværs mellem spillere og landstræner. Og det får nu det Serbiske Håndboldforbund på banen.

- Håndbold Forbund Serbien appellerer til alle medlemmer af håndboldorganisationen om, at de ikke skader vores omdømme med deres offentlige optræden, lyder det i en pressemeddelelse. 

- Alt det, der i de sidste to dage er dukket op i medierne i diskussionen mellem landsholdsspillerne og landstræneren, gavner ikke nogen. Især ikke håndbolden, der fortsat nyder stor popularitet blandt folket.

Mundhuggerierne og beskyldningerne mellem spillere og træner skal smides på køl og i stedet behandles på onsdag ved en intern høring i håndboldforbundet.

- Vi må være meget gennemsigtige, fordi landsholdet er vigtigere end os som enkelte personer, vores forfængeligheder, misundelse, fejl og mangler.

- Ingen løber væk fra polemik, debatter og ansvarsplacering, og det kan heller ikke skjules, men der findes tid og sted for hver enkelt situation. Men stedet for at diskutere det gode og dårlige ved EM i Kroatien er mødet i Styringsudvalget for Håndboldforbundet i Serbien, som afholdes onsdag - ikke i medierne.

Konkrete beskyldninger om druk og vold

Jovica Cvetkovic havde ifølge spillerne ikke styr på, hvilke klubber de spillede for.

Helt konkret har landstræneren blandt andet beskyldt sine spillere for at booke flybilletter hjem inden den sidste grundspilskamp mod Island, og derudover skulle fire spillere være gået på natklub under slutrunden. Det har håndboldmediet Sportskacentralen tidligere berettet.

I fredags blev der så skrevet et nyt kapitel i den serbiske historie, da spillerne gik til modangreb.

- Gennem de sidste par dage har Jovica Cvetkovic (Serbiens landstræner, red.) fremført løgnehistorier om os. Nu er tiden inde til, at vi åbner munden, stod der i et åbent brev fra spillerne.

Her benægtede de serbiske håndboldspillere deres landstræners beskyldninger og skød i stedet med skarpt tilbage mod Jovica Cvetkovic. Det åbne brev havde følgende pointer:

  • Cvetkovic var fuld under sidste mellemrundekamp mod Hviderusland.
  • Cvetkovic havde ikke styr på, hvilke klubber hans spillere er tilknyttet. Eksempelvis skulle træneren været gået hen til Zarko Sesum og spurgt, hvordan det går i Rhein-Neckar Löwen, selvom Sesum i 2014 skiftede fra Rhein-Neckar til Frisch Auf Göppingen.
  • Cvetkovic havde en hotelregning på 1.200 euro (ca. 9.000 kr.) som følge af køb af spiritus.
  • Cvetkovic var ikke til stede til 86 procent af træningerne, og når han var der, gik han rundt og røg cigaretter i hallen.
  • I beruset tilstand angreb Cvetkovic det serbiske håndboldforbunds vicepræsident, Dragan Skrbic. Han skulle angiveligt have slået ham.

Men indtil nu har det Serbiske Håndboldforbund ikke ønsket at kommentere på beskyldningerne mellem spillere og landstræneren, men i klare vendinger beder de spillere og træner om at holde internt uenighederne internt.

- I håbet om, at alle berørte parter i sagen forstår det fulde ansvar for de udtalte ord, samt deres indvirkning på de kommende generationer, opfordrer vi endnu en gang alle til, at de ikke bidrager til, at vi skræmmer nogen børn væk, der jagter håndbolddrømmen, lyder den afsluttende opfordring i pressemeddelelsen.