Håndbold

Operation kan ikke vente længere: Fiskers sæson er snart forbi

Maria Fisker har spillet med en skade i foden i to år, men snart går den ikke længere. Landsholdsspilleren skal opereres.

Landsholdsprofilen Maria Fisker må snart gå på en ufrivilligt tidlig sommerferie.

Venstrefløjen, der længe har spillet med en mindre skade, kan ikke længere holde ankelsmerterne ud. Derfor skal hun snart opereres, hvor noget af den ene knogle skal files af. Det fortæller hendes træner i Randers HK, Niels Agesen. 

- Maria Fisker kan træne en gang om ugen og spille én kamp om ugen, men det slutter inden ret længe. Hun skal opereres, siger Agesen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Det betyder, at hun ikke når at spille grundspillet færdigt. Når hun bliver opereret, er hun ude i en længere periode, så hun vil også være ude af et eventuelt slutspil.

Den præcise dato for operationen ligger endnu ikke fast. Derfor kan det heller ikke udelukkes, at Fisker kan nå at spille en eller to af de tre sidste grundspilskampe.

- Vi vil gøre alt for at komme i slutspillet, og det vil hun også. Det er derfor, hun har trukket beslutningen så længe for at se, om vi kan kæmpe os i slutspillet.

- Men i forhold til prioritering vil vi gerne have, at Maria Fisker er klar, når næste sæson begynder. Det vægter vi højst, og hun skal ikke blive ved med at trækkes med de gener, hun har i foden. Det generer hende konstant, siger Agesen og tilføjer, at ankelskaden ikke kan blive værre af at Fisker spiller videre, selvom smerterne har vokset sig større.

Maria Fisker har tidligere fortalt, at hun har spillet med skaden on and off i to år. Nu er tiden til en operation dog kommet, og det betyder også, at Fisker ikke skal spille EM-kvalifikationskampe for Danmark i slutningen af marts. 

Det er ikke kun Maria Fisker, som Randers må undvære. Cecilie Mørch skal prøve at løbetræne mandag, imens Clara Monti og Josefine Dragenberg ligeledes skal testes. Målvogter Martina Thörn er stadig hjemme med en hjernerystelse.

I den hjemlige håndboldliga indtager Randers HK en øjeblikkelig niendeplads i tabellen, hvilket er lige er uden for de otte pladser, der sikrer en plads i slutspillet.

Allerede på onsdag skal Randers HK møde Silkeborg-Voel på hjemmebane. Derefter kommer København Håndbold på besøg, inden grundspillet rundes af med en udekamp mod Viborg.