Håndbold

René Toft skifter til ungarsk storklub

René Toft Hansen har været en fast del af det danske landshold gennem mange år. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har landsholdsprofilen fundet en ny klub.

Det danske landsholds forsvarsstyrmand René Toft Hansen har lavet en aftale med ungarske Veszprem, hvor han skifter til fra sin tyske klub Kiel.

I både 2012 og 2016 har han stået skulder ved skulder med sine landsholdskollegaer og modtaget guldmedaljer og hæder til Danmark. Det samme har han gjort adskillige gange for sin tyske klub Kiel, siden han i 2012 byttede AG København ud med de zebrastribede fra THW.

Men fra sommer bliver det et ungarsk storhold, der får glæde af Toft Hansens kvaliteter. Ikke mindst i forsvaret skal han forstærke Telekom Veszprems i forvejen bomstærke hold. Kontrakten med Kiel udløber efter denne sæson, og allerede nu har stregspilleren underskrevet en aftale med ungarerne. 

Det erfarer TV 2 SPORT fra flere kilder rundt om i håndboldverdenen, efter rygterne om den store danske landsholdsspiller har svirret i flere uger.

Skal spille med flere profiler

Spørgsmålet har været, om René Toft Hansen ville vende hjem til den danske liga efter sæsonen, hvor blandt andre ambitiøse Ribe-Esbjerg har været nævnt som en eventuel kommende destination, eller om han ville finde en ny, udenlandsk klub. Ifølge TV SPORTs oplysninger bliver det sidste altså tilfældet.

Veszprems sportslige ledelse har ikke ønsket at kommentere oplysningerne. René Toft Hansen har heller ingen kommentarer til historien, og han ønsker i øjeblikket ikke at tale om sin fremtid i pressen.

I Veszprem kommer René Toft Hansen til at spille sammen med internationale profiler som Laszlo Nagy, Momir Ilic, Peter Nenadic og Mate Lekai. Og på trænerbænken er det den tidligere Flensborg-træner, svenske Ljubomir Vranjes, der skal dirigere med Toft Hansen.

Stregspilleren forlader THW Kiel efter seks sæsoner i klubben, hvor det blev til tre tyske mesterskaber. Foruden Kiel har Rene Toft Hansen spillet i AG København, KIF Kolding, Viborg HK og HF Mors.

For Danmark har han spillet 135 kampe og scoret 195 mål, hvilket blandt andet har resulteret i EM-guld i 2012 og OL-guld i 2016.