Håndbold

DHF undrer sig over manglende beviser ved Mikkel Hansens bøde

Sportschef i DHF, Morten Henriksen, er utilfreds med EHFs ageren i sagen om Mikkel Hansens bøde for usportslig optræden.

Mikkel Hansen skal betale en bøde på 30.000 kr. til EHF, efter den danske stjernespiller angiveligt har skubbet en kvindelig official i pausen af EM-semifinalen mod Sverige i januar. Det slog håndboldens appeldomstol fast tidligere onsdag.  

TV 2 SPORT har i kølvandet på dommen været i kontakt med sportschef i DHF, Morten Henriksen, der ikkar har haft mulighed for at nærlæse dommen, men han er på ingen måde tilfreds med udfaldet ud fra sagens forløb.

- Mig bekendt kan man ikke - efter helt almindelig retspraksis – anklage folk uden at have beviser. Jeg undrer mig meget over det, der er sket, siger han og tilføjer:

- Det eneste, vi har set af bevis, er nogle mennesker, der udtaler sig og noget video, som man ikke kan se noget som helst på. Det gør mig endnu mere ked af, at det forløber sådan.

Ifølge sportschefen i DHF var sagen blevet behandlet anderledes i Danmark.

- Jeg tror, det kunne være sjovt at køre den her igennem det danske retssystem. Jeg ved slet ikke, om den ville blive taget op i retten. Det er jo påstand mod påstand.

Uretfærdigt behandlet

Under slutrunden i januar havde hverken Morten Henriksen eller Mikkel Hansen selv forståelse for bøden. Det europæiske håndboldforbund EHF begrundede den med, at Hansen havde handlet usportsligt under semifinalenederlaget. Ved samme lejlighed fik DHF en advarsel.

En måned efter har sportschefen ikke ændret holdning.

- Endnu værre er det jo, at sådan nogle sager ikke er gode for håndbolden. Det, at vi skal bruge kræfter på at diskutere det her, er rigtig, rigtig ærgerligt for sporten.

Det er muligt gøre indsigelse mod onsdagens dom. DHF har 21 dage til at beslutte, om de vil benytte den mulighed.

- Lige nu har jeg det sådan, at det er vigtigere at kigge på de her processer og se, om vi kan påvirke noget i EHF fremover, så det her ikke sker igen. Men jeg føler mig uretfærdigt behandlet. Det må jeg sige.   

Derfor bliver næste skridt nu interne møder i DHF, inden de beslutter sig for, hvad der herfra skal ske.