Håndbold

EM-sagen om Nora Mørks private billeder har fået en afslutning

Den norske håndboldstjerne truede i sidste måned med at stoppe på landsholdet. Nu har sagen fået sin afslutning efter flere dages møder.

Det kom som en bombe under herrernes europamesterskab, da Nora Mørk den 16. januar gik offentligt ud og fortalte, at hendes hackede, private billeder havde været i omløb på Norges herrelandshold.

Efter hendes telefon var blevet hacket tilbage i september, fandt hun i oktober ud af, at billederne var havnet på hænderne af flere af håndboldherrerne. Det fik Nora Mørk til at kræve en offentlig undskyldning fra Norges Håndboldforbund (NHF), hvilket de ikke ville give hende. 

Nora har udtrykt ønske om at fortsætte på landsholdet, og det er vi meget glade for

Kåre Geir Lio, præsident for det norske håndboldforbund

Derfor valgte den norske stjerne under herrernes EM at stå frem med sin historie og true med et landsholdsstop.

- Jeg er helt knust. Forbundet har fået besked om, at jeg overvejer min fremtid på landsholdet. Jeg ved ikke, om jeg vil være en del af et forbund, som værner mere om folk, der begår seksual chikane, end de værner om mig, sagde Nora Mørk dengang til VG.

Siden stod også flere andre landsholdsspillere frem i et åbent brev, hvor de udtrykte deres sympati for Nora Mørk, og at de ligeledes ville overveje fremtiden på landsholdet. Nu har den flere måneder lange sag dog fået sin afslutning. Det beretter TV 2 Norge.

Det er resultatet af flere dages møder mellem Mørk og håndboldpræsidenten, Kåre Geir Lio, der ligger bag.

- Nora har udtrykt ønske om at fortsætte på landsholdet, og det er vi meget glade for, siger Kåre Geir Lio til TV 2 Norge.

Nora Mørks utilfredshed over forbundets håndtering af sagen, efter forbundet fik viden om, at hendes private fotos var blevet delt, har forbundet nu også taget til efterretning.

- Vi er enige om at indføre nogle nye rutiner i sådanne sager, og Nora mener, at der er taget gode skridt. Der er mange nye procedurer og nye værktøjer, som skal gøre os bedre, lyder det fra håndboldpræsidenten.

26-årige Mørk, der nu tørner ud for ungarske Györ, optrådte for Aalborg DH fra 2007 til 2008.

For nylig blev denne sæson endnu værre for Mørk, da hun under en Champions League-kamp mod Nykøbing Falster måtte udgå med en korsbåndsskade.

Danskeropgøret i Champions League mellem Györ og Nykøbing-Falster blev overskygget af et uheld, hvor Nora Mørk blev båret fra banen i store smerter. Video: TV 2 SPORT