Håndbold

- Jeg kommer for at vinde Champions League, siger Toft om klubskifte

Landsholdsprofilen René Toft Hansens skifte til ungarske Veszprem er nu officielt. Han har store ambitioner for næste sæson.

Rene Toft Hansen skifter til sommer THW Kiel ud med Veszprem, som TV 2 SPORT skrev tirsdag.

Nu er skiftet fra Tyskland til Ungarn blevet bekræftet af Veszprem selv. Og den ungarske klub har skrevet under med en spiller, der har store ambitioner. I en artikel på klubbens hjemmeside fortæller danskeren, at han skifter for et vinde en helt særlig titel.

- Jeg tror, holdet og jeg har de samme ambitioner. Jeg har ikke prøvet at vinde Champions League, og Veszprem går også efter at vinde turneringen. Det var den afgørende faktor, der fik mig til at skifte til Veszprem, lyder det fra René Toft Hansen.

Den danske forsvarsspecialist har skrevet under på en etårig kontrakt med den ungarske storklub. Til sommer har han spillet i Kiel i seks sæsoner – og flere gange har han mødt Veszprem i Champions League.

- Jeg er virkelig glad for skiftet til Veszprem. Jeg har spillet i Kiel i seks år, og det har altid været spændende at spille her. Atmosfæren i Veszprem er helt fantastisk.

Med skiftet siger René Toft Hansen farvel til verdens stærkeste håndboldliga. Det kan blive en god ting for hans landsholdskarriere, vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard. 

- Det er for mig det perfekte klubvalg for landsholdets meget stærke kort. Han kommer til et af Europas bedste mandskaber og nok så vigtigt kommer han væk fra Bundesligaen. I en VM-sæson på hjemmebane betyder det, at René Toft kan koncentrere sig meget om at forberede sig til VM, siger Nyegaard.

Skiftet væk fra Bundesligaen betyder, at René Toft fremover skal spille færre kampe med mindre belastning.I Bundesligaen bliver der spillet 34 kampe i en sæson plus kampe i pokalturneringen og Champions League. Til sammenligning bliver der kun spillet 26 kampe i den ungarske liga.

I Ungarn er kvaliteten i ligaen følge Nyegaard langt fra det samme som i Tyskland. Det betyder, at Veszprem-spillerne ikke risikerer at blive nær så slidte, når de skal møde svagere hold.

Kun VM og Champions League mangler

René Toft Hansen har vundet stort set alt, hvad der er værd at vinde. Faktisk er det kun en VM-medalje og en Champions League-medalje, der mangler i hans imponerende samling. 

Hvis alt går op i en højere enhed, kan René Toft vinde begge medaljer i 2019. Her er Danmark vært for verdensmesterskaberne, mens Veszprem efter alt at dømme vil satse på at vinde den mest prestigefyldte klubturnering. 

René Toft Hansen har allerede vundet EM og OL med landsholdet. I Kiel har han vundet tre mesterskaber, to pokaltitler og to Super Cup-kampe. 

Derudover kan den rutinerede streg prale med guld ved ungdoms-VM i 2005.