Håndbold

- 33-årige René Toft kan blive bedre, mener hans nye træner

René Toft Hansen har spillet rigtig mange og hårde kampe de seneste år. Henning Bagger / Scanpix Denmark

René Toft Hansens nye træner ved, han får en slidt spiller, men han tror på, at han give danskeren hans anden ungdom.

I den ungarske klub Veszprem glæder de sig til at få René Toft Hansen i truppen fra sommeren 2018.

- Jeg tror, at han kan hjælpe os til at tage det næste skridt, lyder det fra træner Ljubomir Vranjes, da TV 2 SPORT får fat i ham på telefonen.

Den svenske træner føler dog også, at skiftet til den ungarske liga kan hjælpe danskeren.

- René har været slidt i to år nu, men jeg ved, at vi kan hjælpe ham her i Ungarn ved at give ham et andet niveau at spille på.

Selv om danskeren ifølge sin nye træner kommer slidt til holdet, understreger Vranjes, at han forventer at kunne forbedre den 33-årige dansker.

- Han er en af de bedste forsvarsspillere i verden, men jeg synes også, at han kan udvikles, selv om han er 33. Jeg tror, at vi kan give ham muligheden for at tage endnu et skridt i karrieren.

Det perfekte klubvalg for landsholdets meget stærke kort

Bent Nyegaard, håndboldekspert

Netop på grund af kroppens slid og de seneste års skader er René Toft Hansens kontrakt kun på et enkelt år, men hvis tingene går, som cheftræneren håber, bliver danskerens ophold i Ungarn længere.

- Jeg har kontrakt her til 2020, og hvis han holder sig frisk, og han vil, kan vi arbejde sammen længe.

René Toft Hansen ser naturligt nok frem til skiftet.

- Jeg tror, holdet og jeg har de samme ambitioner. Jeg har ikke prøvet at vinde Champions League, og Veszprem går også efter at vinde turneringen. Det var den afgørende faktor, der fik mig til at skifte til Veszprem, lyder det fra René Toft Hansen.

Også TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er positiv omkring det.

- Det er for mig det perfekte klubvalg for landsholdets meget stærke kort. Han kommer til et af Europas bedste mandskaber, og nok så vigtigt kommer han væk fra Bundesligaen. I en VM-sæson på hjemmebane betyder det, at René Toft kan koncentrere sig meget om at forberede sig til VM, siger Nyegaard.

René Toft Hansen har vundet stort set alt, hvad der er værd at vinde. Faktisk er det kun en VM-medalje og en Champions League-medalje, der mangler i hans imponerende samling.

Hvis alt går op i en højere enhed, kan René Toft vinde begge medaljer i 2019. Her er Danmark vært for verdensmesterskaberne, mens Veszprem efter alt at dømme vil satse på at vinde den mest prestigefyldte klubturnering.

René Toft Hansen har allerede vundet EM og OL med landsholdet. I Kiel har han vundet tre mesterskaber, to pokaltitler og to Super Cup-kampe.

Derudover kan den rutinerede streg prale med guld ved ungdoms-VM i 2005.