Håndbold

Ligaprofiler trænede straffekast i hjemmet - nu møder de hinanden

Mikkel og Lasse Møller er brødre, der er vokset op i GOG. De har lært meget af hinanden, men nu spiller de i hver sin ligaklub.

I Gudme og omegn er efternavnet Møller kendt af mange. Familien er nemlig indbegrebet af den sydfynske håndboldklub GOG.

Den tidligere landsholdsmålmand og GOG-koryfæ Bent Møller er familiens overhoved, der blandt andet forsøger at holde styr på sønnerne Mikkel og Lasse Møller, der begge er gået i fars fodspor og har fået sin håndboldopdragelse i klubben med de gule bluser. 

Lørdag eftermiddag mødes de to brødre på håndboldbanen, når GOG drager sydpå og besøger SønderjyskE i herrernes liga, hvor Møller-brødrene spiller på hvert sit hold.

Og de to brødre kender hinanden særdeles godt. De har nemlig haft den præcis samme tilgang til sporten.

- Alt vores fritid, når det ikke har heddet skole, har stort set været håndbold på en eller anden måde, siger Lasse Møller til TV 2 SPORT, mens den 24-årige storebror supplerer.

- Jeg tør ikke tænke på, hvor mange timer vi har brugt på det. Vi har nærmest brugt flere timer i hallen end hjemme, siger Mikkel Møller.

Spillede bold i forældrenes gang

I håndboldkredse har 21-årige Lasse Møller imponeret med sine forskellige skudvarianter. Og hopskuddet har han lært af ham, han som barn så allermest op til.

- Jeg blev introduceret til hopskuddet for første gang af Mikkel, og så gik vi ud i gangen og trænede det. Det er mange år siden. Det var, da vi var 'minispillere'.

Faktisk var det et billede af storebroren, der lavede et hopskud, som blev startskuddet for Lasse Møller. Den nu 199 centimeter høje GOG-back ville kunne det samme som storebroren. 

- Jeg har altid været tre år bagud og har skulle leve op til Mikkels niveau, siger Lasse Møller.

Men hopskuddet er ikke den eneste skudvariant, der blev øvet i hjemmet i Gudme. Begge Møller-brødre er straffekastskytter i klubberne, og den kundskab har de øvet i mange år. 

Hjemme i forældrenes hus i Gudme blev der trænet straffekast i gangen, hvor de skiftedes til at være straffekastskytte og målmand.

- Første regel var altid, at vi lukkede alle døre, så bolden ikke røg ind og ud og ødelagde alt, men end vi gjorde i forvejen, siger Lasse Møller.

Og træningsfaciliteterne skulle være så realistiske som muligt. 

- Vi havde også en lille bøtte med vand i, der fungerede som harpiks, fortæller Mikkel Møller og slår fast, at han ikke forbarmede sig på nogen måde. 

- Jeg lod ikke Lasse vinde – overhovedet.

Lørdag eftermiddag mødes de to brødre så på håndboldbanen, når GOG drager sydpå og besøger SønderjyskE i herrernes liga. I det seneste indbyrdes opgør endte lillebror Lasse Møller som sejrsherre efter en sejr på 32-22. 

Se hvem af Møller-brødrene der kommer sejrrigt ud af opgøret på TV 2 fra klokken 15.50.