Håndbold

Nyegaard om utrolig målmand: - Det går over i historien

Tibor Ivaniševićs fantomkamp mod HC Motor Zaporozhye vil få sin helt egen plads i håndboldhistorien, siger Bent Nyegaard.

Skjerns serbiske målmand indtog en hovedrolle i Champions League-kampen mod de ukrainske mestre, da han forhindrede samtlige otte straffekast fra gæsterne.

En præstation TV 2 SPORTs mangeårige håndboldekspert kalder historisk.

- Med mindre der kommer nogen og modbeviser det, tror jeg, at vi har en ny verdensrekord, siger Bent Nyegaard.  

- Det er første gang, jeg ser sådan noget. Jeg mindes ikke at have set noget lignende. Jeg har før set en målmand tage mange straffekast, men otte redninger på otte forsøg har jeg aldrig set, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert.

For det er de historiske cifre, der står tilbage.

Otte gange forsøgte gæsterne sig i anden halvleg, og otte gang brændte de på Tibor Ivanišević, da han og resten det vestjyske mandskab sendte HC Motor Zaporozhye ud af Champions League.

Lige meget hvilke løsninger skytterne fra den ukrainske storklub fandt frem, ville bolden ikke ind bag den serbiske målmand, der som kampen skred frem virkede mere og mere uovervindelig for gæsterne.  

- Når du ser hans attitude, kropsholdning og smil er der en forskellig verden fra den første redning til den sjette, syvende og ottende. Han virker afslappet, overlegen og arrogant. Det lyser ud af ham, at lige meget hvad de finder på, redder han bolden, siger Bent Nyegaard.

I det hele taget leverede målmanden med 17 redninger og en redningsprocent på langt over 50 procent en stor kamp i hjemmeholdets mål.

Men det er de mange redninger på straffekast der gør, at Champions League-kampen mod HC Motor Zaporozhye vil blive omtalt i fremtiden.

- Den her dag går over i historien. Hvis vi snakkes ved i 2025, tror jeg stadigvæk, at vi vil vende tilbage til den 4. marts 2018. Den dato kommer til at stå, når vi i fremtiden snakker straffekast, siger Nyegaard.

Næste gang Tibor Ivanišević har mulighed for at skrive historie er på onsdag. Her venter Nordsjælland Håndbold i herreligaen.