Håndbold

Datteren havde stor indflydelse på Lauges skifte til ungarsk håndbold

Det er ikke kun ønsket om færre hårde håndboldkampe der gør, at Rasmus Lauge skifter til Vezprem. Også hans datter har haft stor indflydelse.

Rasmus Lauge bytter fra næste sommer Bundesligaen ud med den ungarske ditto, Nemzeti Bajnokság, når han efter den kommende sæson skifter fra Flensburg-Handewitt til Veszprem.

Et skifte som Lauge mandag begrundede med et ønske om færre hårde kampe, end han lige nu oplever i verdens hårdeste håndboldliga.

Men en lille pige på bare fem måneder har også en stor andel i, at den fra sommeren 2019 står på ungarsk håndbold fremfor tysk.

For Rasmus Lauges datter, Freja, var nemlig et af de tungtvejende argumenter, da den 26-årige landsholdsspiller skulle beslutte, hvor han ville fortsætte karrieren.

- Det spiller vanvittigt meget ind. Jeg havde ikke troet, at ens perspektiv og livssyn ændrer sig så hurtigt, når der kommer sådan en lille en til verden. Men det har det gjort, siger Rasmus Lauge til TV 2 SPORT.

Blød i knæene

Især de tre uger, han var med landsholdet til EM i januar, var en øjenåbner for playmakeren.

- Det har været nogle hårde måneder med mange rejsedage plus landsholdet indimellem, hvor vi var væk i 24 dage i streg. Det har ligesom sat tingene lidt i perspektiv, siger landsholdsspilleren.

Allerede inden EM-slutrunden i Kroatien åbnede Lauge op for, hvor meget det at blive far har ændret hans prioriteter i livet.

- Der er bare så meget kærlighed, og nu kommer familien før alt andet. Det er helt vildt, hvad sådan et lille væsen kan gøre. Selvom hun kan gøre os trætte og frustrerede, når vi ikke lige ved, hvad vi skal gøre, fordi det er så nyt, så kigger man på hende, og så smiler hun bare en enkelt gang til en, og så er man jo helt blød i knæene, sagde Rasmus Lauge i begyndelsen af januar.  

Derfor ser han frem til næste år og at tiden i højere grad skal bruges med barnevognen i stedet for på busture rundt om i Tyskland.  

- De mange færre rejsedage der er, kan give mig noget ekstra kvalitetstid sammen med familien, hvor jeg ikke sover så meget på hotel, så der er en del grunde til, at et skifte til Veszprem blev valgt, siger Lauge.