Håndbold

- Det er rigtig godt for landsholdet, siger Nyegaard om Lauges skifte

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard glæder sig til at se Rasmus Lauge i Veszprem, hvor han kommer til at spille sammen med René Toft Hansen.

Rasmus Lauge skifter fra sommeren 2019 til den ungarske storklub Veszprem, og det er en god nyhed for landstræner Nikolaj Jacobsen. 

Det mener i hvert fald TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, der glæder sig til at se den danske landsholdsprofil i Ungarn, hvor han bliver genforenet med Ljubomir Vranjes, der tidligere har været hans træner i Flensburg-Handewitt. 

- For Nikolaj Jacobsen og det danske landshold er det rigtig godt. Rasmus Lauge bliver en bedre håndboldspiller, fordi han nu kan træne ordentligt, og han kommer til landsholdssamlingerne med energi og overskud. 

- Det er et skifte, der giver god mening. Vranjes og Lauge har i lang tid haft et godt samarbejde, og Vranjes har tidligere sagt, at Lauge er en kapacitet, der har potentialet til at blive verdens bedste, siger Bent Nyegaard videre. 

Rasmus Lauge har spillet i Flensburg-Handewitt siden 2015, hvor han skiftede til efter et par svingende sæsoner i Kiel. Efter næste sæson hedder destinationen Veszprem, hvor han vil få en stor rolle, vurderer Nyegaard. 

- For mig er det ikke overraskende. De har haft så godt et samarbejde, og der er en sikkerhed for, at han bliver en bærende rolle på det hold. 

Færre kampe venter i Veszprem

Flere spillere har de seneste år beklaget sig over, at de spiller for mange kampe - ikke kun i Tyskland, men i hele Europa. I Ungarn kommer Lauge dog til at spille færre kampe end i Bundesligaen.

- Bundesligaen slider på spillerne. Det er både fysisk, men især mentalt, at den tyske liga er krævende. Der er enorme afstande til kampene, så de bruger rigtig meget tid i en bus på de tyske motorveje. 

- Vi ser efterhånden også en tendens i, at de bedste spillere ikke længere vælger Bundesligaen. De springer den over og tager andre steder hen. Dels på grund af pengene, men også fordi man i andre lande satser mere på Champions League og ikke spiller så mange kampe, siger Bent Nyegaard. 

I Bundesligaen, der regnes som verdens hårdeste liga, bliver der spillet 34 kampe i en sæson plus kampe i pokalturneringen og Champions League. Til sammenligning bliver der kun spillet 26 kampe i den ungarske liga.

Jeg er 100 procent håndboldspiller, og jeg bliver nødt til at passe på min krop

Rasmus Lauge

Niveauet i Ungarn er ikke helt så højt som i Bundesligaen. Det betyder, at storholdet Veszprem efter alt at dømme får en række kampe, hvor spillerne kan spare lidt på kræfterne og på den måde passe på sig selv i et travlt program med både klub- og landskampe. 

- Jeg er 100 procent håndboldspiller, og jeg bliver nødt til at passe på min krop, så jeg kan spille så lang tid som muligt. Jeg har været rigtig glad for at spille i Bundesligaen siden 2013, men jeg har også været igennem to alvorlige skader. Min krop lider under den høje belastning i de mange kampe og de lange rejser, siger Lauge til Handball World

I Veszprem har Rasmus Lauge skrevet en 2+1-årig kontrakt, hvor han også bliver holdkammerat med René Toft Hansen, der også har skrevet kontrakt med den ungarske storklub.