Håndbold

Barcelona bejler til dansk landsholdsspiller

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er Barcelona interesseret i at hente Casper U. Mortensen i Hannover-Burgdorf.

En stor sæson i den tyske Bundesliga kan være på vej til at sikre Casper U. Mortensen en kontrakt i en af verdens største håndboldklubber. 

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er der forhandlinger om et skifte for den danske landsholdsfløj til Barcelona, der jagter en venstrefløj til sit stjernespækkede mandskab.

Spanierne er også lune på svenske Hampus Wanne fra Flensburg-Handewitt, men da den tyske klub kræver 150.000 euro (1,1 millioner danske kroner) i overgangssum, har Barcelona takket nej. Det bekræfter Hampus Wannes agent, Martin Klette, over for den svenske avis Aftonbladet. 

- Det er en helt urimelig pris for en fløjspiller. Markedsprisen er omkring en tredjedel af det, de (Flensburg, red.) bad om, siger Martin Klette, der også har bekræftet sine udtalelser over for TV 2 SPORT.

Efter det mislykkedes forsøg på at hente Hampus Wanne kigger Barcelona på Casper U. Mortensen til den venstre fløj, hvor klubben i denne sæson spiller med spanierne Aitor Arino og Valero Rivera.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger foregår der forhandlinger om et skifte, men ingen af parterne har ønsket at fortælle nærmere om de forhandlinger. Derfor er det uvist, om interessen ender i en aftale - eller ender i ingenting. 

Uvist om der er klausuler

Over flere dage er det ikke lykkedes TV 2 SPORT at få Casper U. Mortensen eller Barcelonas ledelse i tale, og i Hannover-Burgdorf vil sportsdirektør Benjamin Chatton ikke bekræfte - eller afkræfte - noget som helst. 

- Jeg har ingen kommentarer. Hvis vi har nyt at fortælle, sender vi en pressemeddelelse ud. Vi har spillet en flot sæson, så det er naturligt, at der er mange rygter om vores spillere, siger Chatton, der ikke vil forholde sig til, om Hannover-Burgdorf og Barcelona forhandler om en overgangssum. 

Casper U. Mortensen forlængede sidste år sin kontrakt med Hannover-klubben frem til sommeren 2020, og derfor skal Barcelona blive enig med Hannover om betingelser for et skifte - medmindre den danske landsholdsfløj har en klausul i sin kontrakt, der giver ham mulighed for at komme ud af aftalen før tid. 

Klausuler er ganske hyppige i håndboldverdenen. Det er for eksempel en klausul, der gør, at en anden dansk landsholdspiller, Rasmus Lauge, kan skifte fra Flensburg-Handewitt til ungarske Veszprem i sommeren 2019, selv om Lauges kontrakt med tyskerne officielt gjaldt til 2021. 

Om der også er klausuler i Casper U. Mortensens kontrakt i Hannover-Burgdorf vil hverken klubben - eller danskerens agent, Åke Unger, - fortælle. 

- Vi drøfter ikke vores spilleres kontrakter i pressen, siger Benjamin Chatton til TV 2 SPORT. 

Casper U. Mortensen er lige nu nummer to på Bundesligaens topscorerliste med 157 mål i 23 kampe for Hannover-Burgdorf, der ligger på tredjepladsen. Han kom til klubben i begyndelsen af 2016, da hans tidligere klub HSV Hamburg gik konkurs. Inden skiftet til Hamburg i 2015 spillede han en sæson i Sønderjyske i den danske liga. 

Ender det med et skifte til Barcelona, vil Casper U. Mortensen blive den syvende dansker i historien, der spiller for den spanske storklub. En anden landsholdssspiller, Lasse Andersson, er lige nu på kontrakt i Barcelona, der tidligere også har haft store navne som Lars Krogh Jeppesen, Kasper Hvidt, Joachim Boldsen, Mikkel Hansen og Jesper Nøddesbo i truppen.