Håndbold

Karen Brødsgaard vender hjem til Danmark som træner

Karen Brødsgaard skal fra næste sæson træner kvinder i Aalborg. TV 2 SPORT

Den tidligere OL-vinder Karen Brødsgaard skal i næste sæson være træner for EH Aalborg, der lige nu kæmper for oprykning til den bedste række.

Den ambitiøse 1. divisionsklub EH Aalborg henter Karen Brødsgaard hjem som træner.

Den tidligere landsholdsprofil forlader dermed den svenske herreklub Alingsås, hvor hun har været assistenttræner i to sæsoner.

I Aalborg, der ligger til at rykke op i den bedste række, skal Karen Brødsgaard ifølge Alingsås og hendes agentvirksomhed være cheftræner. Aalborg skriver selv, at klubben har trænetteamet klar til næste sæson. Klubben har nemlig også forlænget kontrakten Søren Fisker.

- Det er vigtigt at få damehåndbolden i Aalborg tilbage på topniveau og tilbage på landkortet. Mit mål med EH Aalborg er at få skabt et stabilt ligahold, hvor spillerne får lov til at tænke selv og være med til at udvikle holdet og klubben, siger Karen Brødsgaard til Aalborgs hjemmeside.

Karen Brødsgaard er som den første danske kvinde uddannet som EHF Master Coach. Det er den højeste træneruddannelse i Europa.

Som aktiv spiller kunne Brødsgaard også prale af at have opnået mere end de fleste. Den tidligere stregspiller har spillet i Horsens, Viborg, Larvik, Ikast og Aalborg, og på landsholdet var hun med til at vinde to olympiske guldmedaljer og et europamesterskab.

I 2010 indstillede hun karrieren i Aalborg. Siden da har hun arbejdet som træner og underviser på Aalborg Sportshøjskole og som assistent i Aalborg og Alingsås, hvor hun ifølge klubchef Christer Mårtensson efterlader et tomrum.

- Vi kommer til at savne Karen i klubben, men vi er glade for, at vi har haft så fantastisk et menneske og træner i klubben i to sæsoner. Hun har sat et stort aftryk her, siger han til Alingsås hjemmeside.

PORTRÆT: Den tidligere landsholdsspiller Karen Brødsgaard træner herrer i Sverige. Video: Bo Bentsen

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra Karen Brødsgaard.