Håndbold

Kaos for Nikolaj Jacobsen - skal spille to vigtige kampe samme dag

Den danske landstræner og klubtræner for Rhein-Neckar Löwen er havnet i en kaotisk situation, hvor han skal prioritere,hvor han helst vil vinde.

- Datokaosset i håndbold har nået et nyt, trist klimaks.

Sådan indleder de tyske mestre i håndbold, Rhein-Neckar Löwen, en besked på sin hjemmeside, efter der torsdag er fastlagt kampdatoer for 1/8-finalerne i Champions League.

Søndag den 24. marts skal Nikolaj Jacobsens tropper således møde den polske storklub Vive Kielce på udebane klokken 16. Problemet er bare, at klubben samme dag står til at møde den tyske storklub THW Kiel klokken 18 på hjemmebane i Bundesligaen.

I de fleste tilfælde vil der blive taget hensyn til hinanden, men efter flere dages dialog mellem det europæiske håndboldforbund, EHF, og Rhein-Neckar Löwen er det ikke lykkes at komme frem til en løsning.

Rhein-Neckar har afslået tilbud fra EHF

Tyskerne har nemlig forpligtet sig til at spille den 24. marts mod Kiel som en del af TV-aftalen med ARD og SKY. Og den aftale har Rhein-Neckar Löwen tænkt sig at overholde, slår direktøren Jennifer Kettemann fast. Kiel stod i første omgang i præcis samme situation som Rhein-Neckar Löwen.

Som alternativ har EHF derfor tilbudt, at de to tyske storklubber kan afgive deres hjemmebanefordel og dermed få det hele til at gå op. Dermed vil de spille første 1/8-finale på hjemmebane og slutte på udebane. Det har Kiel valgt at tage imod, mens Nikolaj Jacobsens Rhein-Neckar Löwen har valgt at afslå tilbuddet.

- Vores hold har kæmpet hårdt i 14 gruppekampe for at stå i den sportslige situation (med hjemmebanefordel, red.) inden de kommende knockout-kampe i Champions League. Vi vil ikke opgive vores hjemmebanefordel i anden kamp og planlægger derfor et returopgør mod Kielce den 1. april, siger direktør Jennifer Kettemann og tilføjer:

- En returkamp i Mannheim en Påskesøndag er ikke bare en økonomisk gevinst for os, men på grund af de mange midtuge-kampe i Bundesligaen har vi her muligheden for at byde vores fans velkommen til en familiekamp på en søndag.

Nikolaj Jacobsen må sende sit andethold

Rhein-Neckar Löwen troede ellers ikke, det kunne blive værre, efter de i sidste sæson oplevede at spille to kampe på 25 timer, hvor den første var i Leipzig, mens den anden skulle spilles i Barcelona dagen efter.

Hverken det tyske håndboldforbund, HBL, eller det europæiske håndboldforbund, EHF, har i dette tilfælde ønsket at give efter for hinanden, selvom Rhein-Neckar Löwen, ifølge klubbens direktør, har tilbud mange forskellige løsninger på problemet.

- Vi har ikke andet valg end at sende vores andethold til Polen (Champions League-kampen, red.). Vi er klar over, at det desværre ikke vil give nogen sportslig og fair konkurrence i 1/8-finalen mellem Kielce og Rhein-Neckar Löwen. Det vil især skade konkurrencen og omdømmet omkring Champions League, slutter direktør Jennifer Kettermann.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra træner Nikolaj Jacobsen, men det har endnu ikke været muligt.

Sådan er Rhein-Neckar Löwen og Kiels kampe planlagt lige nu:

  • 21. marts klokken 19.00: THW Kiel vs. Pick-Szeged
  • 24. marts klokken 16.00: Vive Kielce vs. Rhein-Neckar Löwen
  • 24. marts klokken 18.10: THW Kiel vs. Rhein-Neckar Löwen
  • 29. marts klokken 19.00: Hüttenberg vs. Rhein Neckar Löwen
  • 29. marts klokken 19.00: THW Kiel vs. Gummersbach
  • 1. april klokken 17.00: Pick-Szeged vs. THW Kiel
  • 1. april klokken 19.00: Rhein-Neckar Löwen vs. Vive Kielce