Håndbold

To kampe på to timer: Derfor sender Nikolaj Jacobsen B-hold til Champions League

Rhein-Neckar Löwen skal spille Champions League og Bundesliga-kamp samme dag. TV 2 SPORT

Rhein-Neckar Löwen skal spille to kampe samme dag, selvom holdet havde foreslået en anden løsning.

To storkampe på samme dag. Det er den absurde situation, som Rhein-Neckar Löwen står i søndag den 24. marts.

Holdet skal nemlig møde Vive Kielce på udebane klokken 16.00 i Champions League, imens de krydser klinger med THW Kiel i Bundesligaen senere klokken 18.10.

Her prioriterer Rhein-Neckar Löwen Bundesligaen og sender derfor andetholdet af sted til Champions League 1/8-finalen.

- Vi har klart størst chance for at vinde i Bundesligaen. Det er her, vi tjener vores daglige brød, og det er først og fremmest her, at vores sponsorer og for den sags skyld tilskuere kommer. Vi har ikke en fjerdedel af tilskuerne til vores Champions League-kampe, så det var egentlig et forholdsvis let valg at træffe, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Også THW Kiel skulle oprindeligt spille to kampe samme dag. EHF har dog tilbudt de to tyske mandskaber, at de kan opgive deres hjemmebanefordel i Champions League.

Rhein-Neckar Löwens program i uge 12+13

  • 24. marts klokken 16.00: Vive Kielce vs. Rhein-Neckar Löwen
  • 24. marts klokken 18.10: THW Kiel vs. Rhein-Neckar Löwen
  • 29. marts klokken 19.00: Hüttenberg vs. Rhein Neckar Löwen
  • 1. april klokken 19.00: Rhein-Neckar Löwen vs. Vive Kielce

Det ville betyde, at de i stedet skulle spille hjemme i første 1/8-finale og dermed slutte på udebane. Det tilbud har THW Kiel taget imod, men det vil Rhein-Neckar Löwen ikke.

- Så skal vi spille torsdag aften hjemme mod Kielce, men så skal vi afgive vores hjemmebane i anden kamp. Vi stiller også os selv i en meget, meget dårligere sportslig situation, i og med at vi skal spille lørdag i Kiel, siger Nikolaj Jakobsen.

Fik afslag på alternativ løsning

Det er ikke første gang, at Rhein-Neckar Löwen spiller flere kampe på kort tid. Holdet har et meget tætpresset kampprogram, og tilbage i september 2017 spillede holdet to kampe på en weekend. Dengang spillede Rhein-Neckar Löwen Bundesliga-kamp lørdag, mens mandskabet 25 timer senere spillede Champions League i Barcelona.

Og det ville den danske træner gerne gøre igen fremfor den nuværende løsning.

- Vi har derimod tilbudt, at vi gerne ville spille lørdag i Kiel og så flyve direkte til Kielce og spille om søndagen. Det, synes vi, var den bedste løsning for os, men det var EHF desværre ikke med på, siger han til TV 2 SPORT.

- Vi skal selvfølgelig finde en løsning, men man kan ikke bare presse ned over hovedet på os, hvad vi skal. Vi er selv kommet med en løsning, der ikke er optimal, men det var den bedste sportslige løsning for os, siger træneren om det mislykkede forslag.

På trods af et tætpakket kampprogram ligger Rhein-Neckar Löwen nummer et i Bundesligaen efter 22 spillerunder.