Håndbold

'Usportslig timeout' fik vreden frem: - Det hører ikke sporten til

Der var vigtige point på højkant i bundbraget, da Tønder torsdag slog SønderjyskE 28-23. En timeout til allersidst tog opmærksomhed efter kampen.

Tønder var foran med fem mål og havde under et minut tilbage af kampen, da træner Torben Sørensen valgte at smide sit timeout-kort i rivalopgøret mod SønderjyskE.

Jeg kender mange, der bliver hidsige over sådan noget. Det hører ikke sporten til

Claus Kjeldgaard, SønderjyskE

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard nåede at konstatere, at det ikke var særlig hensynsfuldt, og at han ikke forstod det, inden han kunne høre, hvad Tønder-træneren havde at sige til sine spillere:

- Hør her! Det er vores fortjeneste, vi står her. Nu skal vi have nogle frikast og spilstop hele tiden. Vi skal have indløb fra fløjene og udløb igen. Kør på kanten, og få et frikast. Lad nu være med at skyde oppe i hans arme, men under ham. Han springer. Ikke nogen to-minutters udvisninger, lød det fra Tønders Torben Sørensen.

En timeout, der ikke umiddelbart medførte kraftige reaktioner fra hjemmeholdet, men efter kampen havde SønderjyskE-spilleren Claus Kjeldgaard alligevel nogle ord, han gerne ville dele med tv-seerne.

- Den timeout, Tønder tager til sidst, er totalt usportslig. Jeg kan sige en masse grimme ting om det, indledte han og fortsatte:

- De er foran med fem mål med 40 sekunder igen. Det er lidt en uskreven regel (at man ikke gør det, red.). Det er der åbenbart nogen, der ikke har forstået i dagens Danmark. Jeg kender mange, der bliver hidsige over sådan noget. Det hører ikke sporten til. Der skal være sportsmanship, lød det fra Kjeldgaard.

Den reaktion virkede efter kampen til at blive modtaget med forståelse i Tønder-lejren, selvom træner Torben Sørensen ikke var meget for at snakke om sin timeout til sidst.

- Det kan jeg måske godt forstå, men vi havde bare lige brug for den.

Hvordan havde du reageret, hvis det var omvendt?

- Jeg kan godt stå her og sige, at der var ting, jeg ville gøre anderledes, så…, var forklaringen fra Torben Sørensen.

Det var naturligvis også Tønder-træneren, der havde mest at glæde sig over efter kampen. Med sejren holdt klubben sig inde i håbet om at undgå den direkte nedrykningsplads med 10 point indsamlet som nederste hold i ligaen. Tre hold ligger tre point foran dem - herunder SønderjyskE.

Derfor havde SønderjyskE-træner Kasper Christensen tilsyneladende også andre ting at bekymre sig mere om end en timeout, da han efter kampen blev forholdt situationen.

- Jeg tænker, Torben har en plan med det, og han sikkert havde noget vigtigt, han skulle af med til drengene. Jeg har et fint forhold til Torben, og jeg vælger at tro på, at han ikke gør det for at træde på os. Men hvis du spørger mig, om det var nødvendigt, så nej. De fører trods alt med fem mål, og vi spiller ikke om nogen indbyrdes forskel, sagde Christensen.

SønderjyskE har fire kampe tilbage, hvor de møder henholdsvis HC Midtjylland, Skjern, Ribe-Esbjerg og Mors-Thy.

Mindst ligeså svært ser det ud for Tønder, der trods alt har fem kampe tilbage, men venter opgør mod GOG, Aalborg, HC Midtjylland, Skjern og Ribe-Esbjerg.

Ligaens nummer 14 rykker direkte ned, mens holdene fra 9.-13.-pladsen skal i nedrykningsspil.