Håndbold

EHF forklarer nu, hvorfor Jacobsens hold skal spille to kampe samme dag

Det europæiske håndboldforbund følte ikke, de havde andet valg end at placere Champions League-kampen samme dag som en Bundesliga-kamp.

Det vakte stor opsigt, da det europæiske håndboldforbund, EHF, offentliggjorde programmet for den kommende Champions League-runde.

Specielt for Nikolaj Jacobsen. der kunne konstatere, at hans hold, Rhein-Neckar Löwen, er blevet sat til at spille en udebanekamp i Champions League den 24. marts. Samme dag som holdet skal spille topkamp i Bundesligaen mod THW Kiel.

Holdet ville nemlig ikke tage imod EHF's forslag om at give afkald på hjemmebanen i returopgøret og i stedet spille hjemme i første opgør.

- Så skal vi spille torsdag aften hjemme mod Kielce, men så skal vi afgive vores hjemmebane i anden kamp. Vi stiller også os selv i en meget, meget dårligere sportslig situation, i og med at vi skal spille lørdag i Kiel, siger Nikolaj Jakobsen til TV 2 SPORT.

Rhein-Neckar Löwens program i uge 12+13

 • 24. marts klokken 16.00: Vive Kielce vs. Rhein-Neckar Löwen
 • 24. marts klokken 18.10: THW Kiel vs. Rhein-Neckar Löwen
 • 29. marts klokken 19.00: Hüttenberg vs. Rhein Neckar Löwen
 • 1. april klokken 19.00: Rhein-Neckar Löwen vs. Vive Kielce

EHF nu set sig nødsaget til at redegøre for, hvorfor de har trukket beslutningen om at afvikle to kampe samme dag.

Her er EHF's svar:

 • Denne sæsons kalender er blevet bekræftet for to år siden i enighed med de nationale håndboldforbund og -ligaer.
 • I forbindelse med at lave programmet har EHF's marketingsafdeling måtte tage højde for, at hallerne er ledige, samt tv-situationen og og mediekontrakterne i hver enkelt land.
 • Før sæsonen planlagde det tyske håndboldforbund, at Rhein-Neckar Löwen og Kiel skulle spille den 24. marts. EHF var hverken involveret eller informeret om den beslutning og fandt kun ud af det via et avisinterview med direktøren i det tyske håndboldforbund.
 • Det var forventet, der ville kommer problemer med 1/8-finalerne, da der var tre tyske hold tilbage.
 • Efter resultaterne i gruppespillet forsøgte EHF at koordinere programmet sammen med de tre tyske hold og dets modstandere. Her blev det klart, at de første opgør med Rhein-Neckar Löwen og Kiel ikke ville kunne passe med programmet i Bundesligaen.
 • Taget i betragtning af tilgængeligheden af haller og tv-situationen i Polen og Ungarn var resultatet, at 1/8-finalerne kun kunne blive programsat lørdag den 24. marts på samme tid som Bundesliga-kampene.
 • Et forslag om at spille kampene søndag den 25. marts blev af vist af EHF. Det ville ikke være forsvarligt for spillernes helbred om at spille på topniveau to dage i træk. EHF tog også højde for den massive kritik af Rhein-Neckar Löwen i november 2017, da de skulle møde Barcelona, selvom forslaget om at spille søndag i Leipzig og dagen efter i Barcelona kom fra klubben selv.
 • EHF har givet besked til de to hold om, at enten ville reglerne bliver overholdt, eller også kunne holdene give afkald på hjemmebanen i sidste kamp, så de i stedet skulle spille ude.

Rhein-Neckar Löwen fortalte, efter programmet blev offentliggjort, at klubben vil sætte sine reserver til at spille i Champions League, mens førsteholdet skal spille i ligaen.

- Vi har klart størst chance for at vinde i Bundesligaen. Det er her, vi tjener vores daglige brød, og det er først og fremmest her, at vores sponsorer og for den sags skyld tilskuere kommer. Vi har ikke en fjerdedel af tilskuerne til vores Champions League-kampe, så det var egentlig et forholdsvis let valg at træffe, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Det tyske hold havde tilbuddet om at give afkald på sin hjemmebane i sidste kamp, men modsat THW Kiel valgte Jacobsen ikke at gøre det.