Tidligere ligatopscorer indstiller karrieren

16x9
Jette Hansen stopper med at spille håndbold til sommer. Foto: Silkeborg-Voel

Silkeborg-Voels venstre back Jette Hansen stopper med at spille håndbold efter denne sæson. Hun satser fremover på en helt anden karriere.

Endnu en profil i Silkeborg-Voel har besluttet sig for at lægge håndboldskoene på hylden.

Jette Hansen, der med 157 mål blev ligatopscorer i sæsonen 2014/2015, vil dedikere al sin tid til at arbejde som læge. Derfor stopper hun sin håndboldkarriere efter denne sæson, skriver Silkeborg-Voel på sin hjemmeside.

- Det har været en megasvær beslutning. Jeg føler stadig, jeg har en masse at give inde på håndboldbanen, og jeg har helt vildt meget lyst til at spille håndbold. I mit håndboldhjerte er jeg ikke helt klar til at give slip, siger Jette Hansen til TV 2 SPORT og uddyber prioriteringen af fremtiden som læge:

- Der er nogle regler i forhold til at blive færdig som læge, og uanset hvad havde jeg kun haft ét år tilbage af min karriere. Jeg mener ikke, at jeg kan forene dét at spille professionel håndbold med at have et lægeliv på fuld tid, og derfor skulle jeg finde ud af, hvad jeg ville med det næste år. Der er en masse ting, som har gjort, at det bliver et ligastop til sommer.

Det største klubikon i nyere tid

Jette Hansen har i stort set hele sin karriere læst medicin ved siden af håndboldkarrieren. Fremover skal hun arbejde 37 timer om ugen, hvor hun får sine egne patienter og et helt anderledes ansvar, end hun har været vant til som håndboldspiller.

- Jeg føler, at det er en del af det, at hellige sig dét liv på en ordentlig måde. Jeg kommer til at have et stort ansvar, og det kommer til at kræve fuld tid af mig.

Beslutningen ærgrer Silkeborgs-Voels træner Jakob Andreasen, selvom han er forstående.

- Jette er inden for nyere tid det største klubikon, som vi har haft og vi kommer helt sikkert til at savne hende. Hun har været med os siden 2007, hvor vi startede i 1. division og været med i processen omkring oprykning til ligaen, europæisk håndbold, DM-slutspil og sluttede i sæsonen 2014-15 af med at blive ligatopscore. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi mister Jette, men jeg har fuld forståelse for, at hun prioriterer karrieren, siger cheftræneren i en pressemeddelelse.

Jette Hansens beslutning om at stoppe med at spille håndbold kommer kun tre dage efter Anna Sophie Okkels udmelding om et karrierestop – ligeledes til sommer.

Den nu 30-årige venstre back har spillet i Knudsø HK, Horsens HK, GOG, Ikast FS, Silkeborg-Voel, Vejen EH, Silkeborg-Voel og TTH, inden hun vendte tilbage til Silkeborg-Voel for tredje gang.