Håndbold

TTH vinder og holder Århus på pinebænken i kampen om slutspillet

Det var tæt i Holstebro, men Århus Håndbold måtte alligevel se sig besejret med et enkelt mål til sidst.

Århus Håndbold er endnu ikke sikre på en plads i slutspillet, da de tirsdag aften måtte se sig besejret i en tæt kamp mod TTH Holstebro med 32-31.

Klubben fra den jyske hovedstad havde dog chancen for at få et enkelt point med fra Holstebro, men ti gode minutter og en sidste sekunds redning til slut fra TTH-keeperen Simon Gade sikrede de to point til hjemmeholdet.

- Det er bare dejligt altså. Det er det man træner for. Det er skide dejligt, og det er virkelig skønt med to point, fortalte Simon Gade til TV 2 SPORT efter kampen, som han startede på bænken.

Kampens indledning var lige så jævn og tæt som kampens afslutning. Og det var først efter et kvarters spil, at hjemmeholdet fra TTH Holstebro slog kampens første hul og trak en smule fra århusianerne med en føring på 9-6.

Der var dog lidt skår at finde i glæden over føringen på de tre mål i Holstebro-lejren, da TTH-keeperen Torbjörn Bergerud måtte tage plads på bænken for at skåne en mindre skade, som nordmanden har døjet med i den sidste tid.  

Simon Gade tog over i det vestjyske mål. Men selvom den unge målmand kom godt fra start med to redninger på sine to første aktioner, så blev det ikke til flere redninger i første halvleg.

Og det fik betydning på måltavlen, hvor de to mandskaber kunne gå til pause med 17-17.

I 2. halvleg fulgtes de to hold fortsat ad og byttede føringer lige indtil et kvarter før tid, hvor udeholdet for første gang i kampen slog et lille hul på to mål - særligt takket være et velsmurt 7-mod-6 angrebsspil. 

Men alting har en som bekendt en ende, og det må Århus-træner, Erik Veje, også erkende, at sit holds 7-mod-6 spil har. For med to fejl som TTH omsatte til to scoringer i det tomme Århus-mål, var det igen helt lige med fem minutter igen.

Her lukkede Simon Gade så af i mellem stængerne hos TTH Holstebro, men der skulle stadig lige en sidste sekunds redning til fra Gade, før de to point kunne fejres.

Med sejren hoder TTH fast i fjerdepladsen, som Aalborg Håndbold nu er tre point efter.

Anderledes ser det ud for Århus Håndbold, der skal skrabe to point sammen i holdets tre sidste kampe mod GOG, Aalborg og BSV, hvis de vil være sikre på en plads i slutspillet.