Håndbold

Grundspillets vinder dropper stamspiller til sommer

København Håndbold vil ikke forlænge med 33-årige Louise Føns, som derfor stopper i klubben til sommer.

Hun har været stamspiller i København Håndbold i flere sæsoner, men til sommer er det slut for Louise Føns på HTH Go Ligaens førerhold. 

København Håndbold har meddelt den 33-årige venstre fløj, at klubben ikke ønsker at forlænge hendes kontrakt, når den udløber efter denne sæson.

- København Håndbold har en 2021-strategi, og i sporet på den har vi valgt at satse på to andre venstrefløje, forklarer København Håndbolds direktør Janni Møller Thomsen på klubbens hjemmeside.

Klubbens mål er at nå helt til Final 4 i Champions League senest i 2021. Til det formål præsenterede København Håndbold forleden norske Thea Mørk fra Larvik som ny på venstre fløj de næste tre sæsoner. 

- Men når man har arbejdet sammen i snart fire år og har oplevet de ting sammen, som vi har på godt og ondt, så er det selvfølgelig ikke let at sende Louise videre. Vi har begge en sølvmedalje fra sidste sæson, som vi begge drømmer om at veksle til en af guld, og det sætter vi sammen sejl for at gøre, fortsætter direktøren. 

Louise Føns kom til København Håndbold i 2014, efter hendes tidligere klub Vejen EH gik konkurs, og venstrefløjen er den første spiller, der har rundet 100 kampe for København Håndbold. 

- Jeg kom til København for at være med til at bygge en klub og en kultur op, og jeg synes, vi er kommet langt. Vi har udviklet os rigtigt meget og skrevet historie. Det har været fantastisk rejse at være en del af, og jeg er ærgerligt over, at jeg ikke fremadrettet skal være en del af rejsen, siger Louise Føns, der har scoret 39 mål for København Håndbold i denne sæson.

Hun er ikke den eneste venstre fløj, der forlader København Håndbold til sommer, hvor også Stine Knudsen siger farvel. 

Også den normale stamspiller Louise Svalastog, der har været ude med hjernerystelse i store dele af denne sæson, har fået at vide, at hun ikke får forlænget sin kontrakt.