Håndbold

Ny skade kan holde landsholdsspiller ude i et år

Der venter Maria Fisker en skadespause på op mod et år, efter hun har ødelagt sit korsbånd. Det fortæller hendes træner, Niels Agesen.

En ulykke kommer sjældent alene. Et ordsprog, Randers-spilleren Maria Fisker i dén grad kan nikke genkendende til i disse dage.

For kort tid siden blev Randers-profilen opereret for en skade i foden, hun har døjet med i store dele af sæsonen. Tidligere onsdag kunne hun så fortælle på Instagram, at hun har ødelagt korsbåndet i sit ene knæ.

Hvor lang tid det ville holde den danske landsholdsspiller fra banen, berettede hun ikke selv noget om. Men der kan vente hende en pause af de rigtig lange, det fortæller hendes træner Niels Agesen.

- Hun har sprunget det forreste korsbånd, så hun skal opereres og have et nyt. Normalt siger man, at det tager mellem 9 måneder og et år, før man er tilbage, fortæller Niels Agesen til TV 2 SPORT.

- Det er et stort slag for os. Men først og fremmest er det jo synd for Maria. Hun har kæmpet med den her fod i lang tid og har også haft problemer med hovedet. Men hun tager det i stiv arm og forsøger at finde det positive. Og nu vil hun arbejde på at komme så stærkt tilbage som muligt.

Det var i kampen inden den planlagte operation i foden, at Maria Fisker kom galt afsted og fik et vrid i knæet.

Oprindeligt ville fodoperationen have holdt Maria Fisker ude til starten af den nye sæson, men med et ødelagt korsbånd venter der hende nu en længere pause, der også får konsekvenser for næste sæson.  

 - Hun har stor betydning både på og ude for banen. Så det er klart, at det er et stort slag. Men vi fokuserer på at hjælpe Maria, det vi kan. Jeg synes, den måde hun har spillet på i denne sæson fortæller, hvor stor en profil hun er og også kan være for os fremadrettet, fortæller Randers-træner, Niels Agesen, til TV 2 SPORT.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra Maria Fisker, men uden held.