Håndbold

Stort tab for mestrene: Profil meldes færdig for sæsonen

Japanske Ayaka Ikehara blev alvorligt skadet under tirsdagens træning og kommer næppe i kamp for NFH mere i denne sæson.

Nykøbing Falster Håndbold går alvorligt svækket ind til det kommende slutspil, hvor klubben skal forsvare sit mesterskab fra sidste sæson.

Den japanske højre fløj Ayaka Ikehara, der som den eneste spiller i ligaen har været på rundens hold hele syv gange i denne sæson, blev alvorligt knæskadet under tirsdagens træning på Falster. 

En scanning torsdag skal endelig fastslå diagnosen, men NFH-træner Jakob Larsen er alt andet end optimist. 

- Vi tror, der er sket noget med det indre ledbånd i knæet, og så er hendes sæson desværre slut, siger Jakob Larsen til TV 2 SPORT. 

Skaden opstod under en træningsøvelse, hvor Ikehara stødte sammen med holdkammeraten Anna Lagerquist. 

- De er faktisk på samme hold i øvelsen som forsvarsspillere og hopper så begge op efter en bold og støder ligesom sammen i luften, fortæller NFH-træneren, der nu kun har én højrefløj i truppen i unge Sofie Olsen. 

- Vi spiller mange kampe på kort tid på det her tidspunkt af sæsonen. Sofie Olsen skal nok kunne bære noget af det, men jeg bliver nødt til også at gentænke de taktiske opstillinger og finde ud af, om vi skal spille med en højre back eller en højrehåndet spiller derude i perioder, siger Jakob Larsen til TV 2 SPORT. 

Ayaka Ikehara har scoret 65 ligamål for NFH i denne sæson, der er hendes første i Danmark.

NFH får besøg af Aarhus United på lørdag i sidste runde af grundspillet, som du kan følge direkte i KONTRA Special på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 14, hvor vi har reportere ude til alle seks kampe. Hovedkampen bliver Team Esbjerg - FCM.