Håndbold

Lærke Møller stopper sin karriere

Lærke Møller har spillet sin sidste håndboldkamp på topniveau. Hun er knust og ramt af tomhed, fortæller hun.

Den tidligere landsholdsspiller Lærke Møller stopper sin håndboldkarriere på grund af vedvarende skader.

Efter endnu en lang periode med genoptræning er Lærke Møllers knæskade blev værre, og det er grunden til, at hun indstiller karrieren. Det oplyser hendes klub, Team Esbjerg, i en pressemeddelelse.

Lærke Møller nåede at spille 51 landskampe, siden hun fik debut i november 2007. 44 af kampene spillede hun, inden hun fyldte 23 år. Siden år 2012 er det kun blevet til syv landskampe, hvilket vidner om, at Lærke Møllers talent gentagende gange blev bremset af skader. Hun spillede sin sidste landskamp ved EM i Ungarn i 2014. 

I torsdagens pressemeddelelse beskriver Lærke Møller, hvordan hun har oplevet det uventede tilbagefald, der har ført til, at hun er blevet enig med Team Esbjerg om at træde ud af kontrakten før tid, 'så hun kan få ro på tilværelsen og komme videre med sit liv'. 

Ramt af tomhed

I pressemeddelelsen fortæller Lærke Møller følgende om karrierestoppet:

- Min skade i højre knæ er efter endnu et år med genoptræning og atter genoptræning blevet værre. Det fortæller mig, at jeg ikke kan holde til at spille håndbold, og jeg må formentlig igennem endnu en operation for at kunne leve et aktivt liv i fremtiden.   

- Jeg er naturligvis knust over, at det nu er slut med håndbold. Det er det, jeg har brugt allermest tid på i hele mit liv, og det har altid haft førsteprioritet i de valg, jeg har taget. Jeg begyndte i en lille klub i Aalborg som femårig, jeg har været med på professionelt niveau, siden jeg var 16 år, og hele mit liv har været indrettet efter håndbold. Sådan skal det ikke være mere. 

- Nu trænger jeg til at få ro og komme mentalt ovenpå. De seneste to år har jeg forsøgt alt og jagtet håbet om at kunne vende tilbage til mit tidligere niveau, lige indtil for to-tre uger siden. Jeg blev ramt af tomhed, for nu er det hele bare slut. 

- Hvis man forestillede sig, at jeg begyndte forfra, ville jeg gøre det hele igen for alt det, jeg har prøvet, følt og oplevet undervejs. De hold, jeg har været en del af, de personer, der har haft indflydelse på min udvikling og været med til at forme mig, de oplevelser, jeg har fået lov til at være med til på klubhold, ungdomslandshold og A-landshold. Det er minder, jeg husker tilbage på med enorm stolthed. EM-slutrunden i 2010 på hjemmebane og Champions League Final4 var noget helt specielt. 

- Jeg ville ønske, jeg kunne have spillet for Team Esbjerg og bidraget til klubben og holdet. Det er jeg sindssygt ærgerlig over, at jeg ikke kunne. Jeg har virkelig gjort alt, hvad der stod i min magt, og de seneste fire måneder har jeg trænet med to gange om ugen. Men end ikke den belastning kunne jeg holde til, og knæet begyndte at hæve. I stedet for at spille har jeg været der for holdet og bakket op, hvor det har været muligt. 

 - Nu skal jeg sunde mig, men jeg håber, at håndbold atter kan blive en stor del af mit liv i fremtiden. Spillet, det taktiske og at kunne inspirere og arbejde med mennesker har min store interesse. Jeg har stor lyst til også at vejlede og hjælpe unge i deres håndboldkarriere. Jeg har også prøvet at være med til en slutrunde som ekspertkommentator for TV 2, og det er også en spændende måde at bruge det, jeg har tilegnet mig gennem årene. Jeg holder alle muligheder åbne.