Håndbold

Spellerberg dømt - får karantæne for udbrud mod dommerne

KIF-stjernen udviste 'verbal usportslig adfærd' over for dommerne, mener Dansk Håndbold Forbunds disciplinærudvalg.

KIF Kolding København må undvære sin topscorer og største profil i lørdagens vigtige opgør mod Ribe-Esbjerg - en af de direkte konkurrenter i den hårde kamp om pladserne i slutspillet. 

38-årige Bo Spellerberg er blevet idømt én spilledags karantæne for i raseri at råbe 'Hvor er I elendige, mand!" efter de to dommere Lars Hansen og Klaus Andersen i minutterne efter KIF's 24-25-nederlag til Skjern i sidste weekend. 

De to dommere indberettede efter episoden Bo Spellerberg til Dansk Håndbold Forbunds disciplinærudvalg for et 'truende kropssprog' og for at have brugt 'knyttet hånd med forholdsvis stor kraft', da han sagde tak for kampen til dommerne.

TV-billeder af episoden - som du kan se i videoen øverst - viste dog tydeligt, at Spellerberg ikke brugte en knyttet hånd, som dommerne hævdede - hvilket disciplinærudvalget også påpeger i sin kendelse. Men Spellerberg har alligevel fået én spilledags karantæne for 'verbal usportslig optræden', som disciplinærudvalget kalder det - altså for sit raseriudbrud i retning mod dommerne.

Karantænen kan ikke appelleres, da den er på under to spilledage. Derfor har KIF-træner Lars Frederiksen nu to dage til at rykke brikkerne rundt på taktikbrættet og finde ud af, hvordan han vil slå Ribe-Esbjerg uden sin største stjerne på holdkortet. 

KIF Kolding København er nummer syv i 888ligaen og har med tre kampe tilbage to point ned til Mors-Thy på niendepladsen og tre point ned til Ribe-Esbjerg, der er nummer ti. De otte bedste hold i grundspillet kommer med i slutspillet.