Håndbold

- Fyringerne sidder løst dernede, siger ekspert om Thomsen-afsked

Helle Thomsen har været både klubtræner og hollandsk landsholdtræner i denne sæson. Alex Nicodim / SCANPIX

Helle Thomsen er blevet fyret i CSM Bucuresti, selvom klubben fører i den hjemlige liga og er videre til kvartfinalen i Champions League.

Helle Thomsen har pakket sin ordbog med rumænske gloser ned i en flyttekasse.

Den 47-årige dansker kunne nemlig fortælle til TV 2 SPORT fredag, at hun er færdig i den rumænske storklub CSM Bucuresti. 

Det sker på trods af, at den rumænske storklub fører i den hjemlige og er videre til kvartfinalen i Champions League. Derfor kan fyringen måske være uforstående for mange, men dette er normalt i Rumænien, forklarer TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen.

- Det er en sag, der er lidt svær at forholde sig til. Umiddelbart vil jeg jo mene, at der skal flere ting til, men samtidig sidder fyringerne jo bare så løst dernede. Så på en måde er det også forventeligt. De har misset nogle kampe, som de ikke skulle have tabt. De har blandt andet, hvilket nærmest er helt uhørt, tabt i den hjemlige liga, siger Trine Nielsen. 

- Man bliver fyret på et lidt løsere grundlag, end man gør i Danmark. På den måde kommer det jo ikke som et chok, men derfor synes jeg alligevel, at det er ærgerligt. Der er ikke noget i hendes forhistorik, der gør, at hun ikke ville kunne føre dem videre til Final4. Det tror jeg godt, at hun ville kunne gøre. De kigger meget på det enkelte resultat, og hvis ikke det er tilfredsstillende fra kamp til kamp, så er de konsekvente.

Jeg kendte den præmis, da jeg tog herned, så fyringen kommer ikke som noget chok

Helle Thomsen

- Helle Thomsen er en top-10-træner

CSM Bucuresti er en af Europas største håndboldklubber og vandt Champions League i forrige sæson. Det er en klub, hvor sejr er et krav i næsten hver eneste kamp, og det vidste Helle Thomsen godt på forhånd.

- Jeg kendte den præmis, da jeg tog herned, så fyringen kommer ikke som noget chok. Vi har jo tabt nogle kampe i Champions League og har ikke spillet godt i alle kampe, siger Helle Thomsen til TV 2 SPORT.

- Klubben vil gerne lave en ændring her før kvartfinalerne i Champions League, og det accepterer jeg.

CSM Bucuresti blev kun nummer tre i sin mellemrundegruppe og skal møde franske Metz i kvartfinalen.

Helle Thomsen er dog stadig landstræner for Holland og er ifølge Trine Nielsen stadig et af de store trænernavne i Europa.

- Hun er eftertragtet. Jeg ved ikke, om det er et tema, at hun skal ud og finde et nyt klubhold. Helle er i min bog en top-10-træner i verden. Og så er det en sammenblanding af kultur, niveau og ledige jobs, der afgør, hvad fremtiden bringer, vurderer håndboldeksperten.

I den rumænske liga fører CSM Bucuresti klart med 15 point ned til nærmeste forfølger.