Håndbold

HCM arbejder på ny løsning, der sender klubben ned - og 'redder' Tønder

HC Midtjylland har fundet en paragraf, som måske kan give klubben to minuspoint, som vil sende dem ned på sidstepladsen i ligaen.

Forsøget på at redde HC Midtjylland fra konkurs ser ud til at slå fejl. "Vi ved, det ender med en konkurs en af dagene," siger klubformand Thomas Hintze til TV 2 SPORT.

Han arbejdede på en løsning om at trække sig fra ligaen, således at alle holdets resultater ville blive annulleret, og klubben ville indtage sidstepladsen, som giver direkte nedrykning til 1. division. Den plads sidder TM Tønder nemlig på.

Men søndag slog Dansk Håndbold Forbund (DHF) fast, at den løsning ikke kunne lade sig gøre, så nu har Thomas Hintze fundet en anden paragraf, som måske kan sikre klubben nedtrykning - og give TM Tønder chancen for overlevelse i nedrykningsspillet.

I DHFs loves paragraf 6 a, stk. 1 kan en forening nemlig begære, at den tages under rekonstruktionsbehandling, hvilket betyder, at klubben fratrækkes to point.

Det scenarie vil sende HC Midtjylland ned på sidstepladsen i ligaen i stedet for TM Tønder.

- Hvis det kan lade sig gøre, synes jeg, det er den allerbedste løsning. Vi vil allerhelst være sidst, for så ændrer det ikke på noget, og det vil være til gavn for alle, siger Thomas Hintze til TV 2 SPORT.

- Hvis løsningen er den paragraf, synes jeg, det er at foretrække. Så ændrer det ikke på pointstillingen i top og bund, og vi rykker ned i 1. division og kan så tage den derfra.

§ 6 a håndbold lov HCM

Begærer en forening sig selv taget under rekonstruktionsbehandling, tager skifteretten en forening under rekonstruktionsbehandling, eller udsætter skifteretten afgørelse om konkurs på selskabets begæring fratrækkes foreningens 1. seniorhold (herrer og damer) 2 point.

Lige nu er der imidlertid tvivl om, hvorvidt reglen kun gælder for amatørforeninger, så derfor er jurister i DHF i gang med at finde ud af, om Hintzes forslag er muligt.

Der resterer to spillerunder af grundspillet i herrernes liga, hvor HC Midtjylland efter spillerflugt har tabt samtlige kampe efter nytår.

HC Midtjylland er næstsidst med 13 point, mens TM Tønder har 12 point.

Top-8-holdene kommer i slutspillet om medaljer, mens holdene fra 9.- til 13.-pladsen spiller et nedrykningsspil om at undgå playoffkampe mod 2.- eller 3.-pladsen i 1. division om en plads i ligaen.