Håndbold

Nikolaj Jacobsen skifter halvdelen af truppen ud

Når det danske herrelandshold igen samles, efter EM i januar, bliver det med en del udskiftninger i forhold til EM-truppen.

Når Golden League spilles i Norge i starten af april, bliver det med en noget anderledes dansk trup i forhold til EM-slutrunden i januar.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har således valgt kun at udtage ni spillere, der var en del eller omkring EM-truppen, og i stedet fokuserer han på nogle af de spillere, der endnu ikke har haft deres gennembrud på landsholdet.

- Det er en træningsturnering, hvorfor vi har mulighed for at prøve nogle af de unge af, som måske kan komme mere fast omkring landsholdet i fremtiden. Samtidig har vi også nogle mere rutinerede spillere med fra den danske liga, som vi gerne vil se nærmere på. Det er også vigtigt at vi har mulighed for at spare nogle af de spillere, der slider med kampe i både Champions League og deres respektive ligaer. Derfor fremstår truppen også som en god blanding af noget ungdom og noget rutine, siger Nikolaj Jacobsen til DHF.

Ved Golden League møder det danske landshold først Frankrig den 5. april, før Island venter i den anden kamp, som spilles den 7. april. Dagen efter, den 8. april, venter så et opgør mod hjemmeholdet Norge.

Før kampene skal spilles, mødes herrelandsholdet i Brøndby og træner fra den 2. april.

Truppen til Golden League-kampene

*Mikkel Hansen deltager kun i samlingen fra den 2. til den 4. april.

Målvogtere

Emil Nielsen

Kevin Møller

Fløjspillere

Tim Sørensen

René Rasmussen

Magnus Landin

Magnus Bramming

Stregspillere

Anders Zachariassen

Magnus Saugstrup

Alexander Lynggaard

Bagspillere

Mads Mensah

Rasmus Lauge

Niclas Kirkeløkke

Nikolaj Øris

Frederik Clausen

Jacob Holm

Nikolaj Markussen

Lasse Møller

Mikkel Hansen